Petitchef

(am nevoie de vot) pasca din aluat fraged cu mascarpone

Desert
4 porții
60 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Ingrediente aluat:

265 g faina

150 g unt

2 galbenusuri

200 g zahar pudra

un praf sare


Ingrediente umplutura si decor:

500 g branza dulce


9 oua

150 g stafide

o fiola esenta de rom

200 g zahar

4 linguri gris

100 g migdale

Preparare

  • Se freaca spuma 125 g unt moale cu zaharul pudra. Se adauga treptat cate un galbenus, sare apoi 250 g faina cernuta.
  • Se framanta un aluat care se intinde in forma de tort detasabila cu diametru cam de 25 cm, unsa in prealabil cu unt. Se tapeteza cu aluat baza si peretii formei.
  • Pentru umplutura se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
    Se separa albusurile de galbenusurile a 8 oua.
    Se amesteca galbenusurile cu branza dulce, mascarpone, zaharul, stafidele scurse si grisul.
  • Se omogenizeaza iar apoi se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand cu grija de jos in sus.
    Se toarna umplutura in tava, peste aluat.
  • Se presara migdalele taiate, si se toarna deasupra, in strat uniform oul ramas in prealabil batut.Se coace in jur de 45 minute la foc mijlociu in cuptorul cald, pana se rumeneste.
  • Se scoate pasca din tava dupa ce s-a racit.Presiunea la gaz era slaba, si a trebuit sa o las la cuptor sa fie mijlocul facut, de aceea este rumenita.



Comentarii (14):

22/10/2013

Fac aceasta reteta de multi ani si e foarte buna.
Doar ca eu la aluat pun ouale intregi si trebuie sa aiba consistenta unei plastiline, pentru a o putea modela. si pun in tava de 28 cm. Copii mei o adora!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/04/2015

De incercat.

(0) (0) Abuz
08/04/2015

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/04/2013

Nu e chiar asa de buna!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/01/2013

E nasoala

(0) (0) Abuz
14/04/2012

Ai muiat untul sau ma rog ai gresit tu ceva!!nu e o porcarie!!doar ce am facut 2 acum si sunt suuuper!! nu stiu cine a ,,inventat''reteta dar e super!! nu mai spune ca e o porcarie!! pacat ca nu ti-a iesit,
mai incearca...

(0) (0) Abuz
14/04/2012

Nu iese deloc aluatul..Nici nu poti sa il asezi in tava..Este o porcarie!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac
Pascute individuale cu branza, din aluat de cozonac
6 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pasca cu branza de vaci, fara aluat
Pasca cu branza de vaci, fara aluat
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cum să faci aluat de tartă?
Cum să faci aluat de tartă?
10 porții
2h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: