Petitchef

Jerbo (zserbo szelet)

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g faina

2 galbenusuri

0.5ml rom

100 ml lapte

250 g unt

1 vf lingurita sare

umplutura

450-500 g gen de caise,

450 g nuci macinate fin

300 g zahar (ultimele 2 le amestecam)

Preparare

  • Cand drojdia a dospit o rasturnam peste restul de ingrediente si framantam. Daca framantati cu mana imprieteniti faina si untul mai intai, deci sa iasa ceva sfarimacios, apoi adaugati restul de ingrediente. Obtinem un aluat elastic si fin pe care-l impartim in 3 bile si le lasam o ora la crescut in loc mai degraba rece.
  • Ne trebuie tava mare de la aragaz, pus hartie de pergament (o prefer celei cerate)Se intind 3 foi subtirele, pe masura tavii de aragaz e perfect.
  • Cum o montam: ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem, presaram jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu zahar, aplatizam frumos si acoperim cu a 2-a foaie, aceeasi figura cu gemul si nucile apoi iar a 3-a foaie.
  • Se mai lasa deoparte 30 de minute, apoi se inteapa cu furculita din loc in loc pana jos. Se coace la foc mediu aprox 40-45 minute, cand s-a rumenit e gata.
  • Acum un truc fain care merge la prajitura asta ar fi glazura de ciocolata:
    puneti ciocolata rasa sau picaturile de ciocolata pe blatul fierbinte astepati putin si incepeti sa aplatizati cu cutitul, mai stati putin mai intinde si uite asa obtineti o glazura superba.
  • Bine ar fi sa luati o ciocolata careia nu mai vreti sa-i adaugati arome pt ca la genul asta de glazurare nu puteti adauga nimic.

Poze

Jerbo (zserbo szelet), poza 1Jerbo (zserbo szelet), poza 2Jerbo (zserbo szelet), poza 3Jerbo (zserbo szelet), poza 4

Întrebări:




Comentarii (21):

22/12/2013

Fhgvjh

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Este super buna...am mancat ac prajitura si este un deliciu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/04/2015

Prajitura e buna ,dar nu sunt toate ingedientele date ,de ex. drojdia ,cat si cum si nici explicatiile nu sunt pe masura ,foile se intind cu mana ,cu sucitorul ,ar trebui explicat si pt cei care fac prima oara sau sunt incepatori

(0) (0) Abuz
28/03/2015

Cred ca buna

(0) (0) Abuz
19/03/2014

Exceptionala!

(0) (0) Abuz
21/02/2014

F. buna

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Super buna ,merita

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/11/2013

Super voi face si eu aceasta reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rum Baba
Rum Baba
12 porții
4h20m
Dificil
4.4 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu caise
Panna cotta cu caise
5 porții
8h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Greta garbo -jerbo
Greta garbo -jerbo
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Turta dulce moale / lebkuchen weich
Turta dulce moale / lebkuchen weich
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort joffre
Tort joffre
10 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: