Petitchef

Coltunasi cu magiun si pesmet

Desert
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se sparge oul, se adauga o jumatate de coaja plina cu apa rece, se amesteca, se pune putina sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se intinde imediat sub forma de foaie.
  • Se taie foaia in patrate cu latura de 4 cm, se pune umplutura pe un colt, se lipesc patratele in triunghi, apoi se pun apa care clocoteste.
  • Umplutura se face din magiun de prune in amestec cu nuci tocate si rom.
  • Dupa ce coltunasii au fiert, se scot si se dau prin pesmet prajit in amestec cu zahar tos, Pesmetul se cerne proaspat, se pune intr-o tigaie unsa cu ulei si se rumeneste pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se arda.
  • La urma, cand pesmetul si-a schimbat culoarea, se adauga zaharul si se amesteca. Se trec coltunasii prin pesmet si se servesc calzi.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)
Prajitura 2 in 1 (crema de nuci cu ciocolata)
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de mere cu pesmet
Budinca de mere cu pesmet
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Magiun de prune
Magiun de prune
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pecan pie-Placinta cu nuci pecan
Pecan pie-Placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei