Petitchef

Coltunasi cu magiun si pesmet

Desert
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g magiun prune

6 linguri de zahar

500 g pesmet cernut


o lingurita de rom

Preparare

  • Se sparge oul, se adauga o jumatate de coaja plina cu apa rece, se amesteca, se pune putina sare si se cerne deasupra faina. Se framanta un aluat potrivit de tare, care se intinde imediat sub forma de foaie.
  • Se taie foaia in patrate cu latura de 4 cm, se pune umplutura pe un colt, se lipesc patratele in triunghi, apoi se pun apa care clocoteste.
  • Umplutura se face din magiun de prune in amestec cu nuci tocate si rom.
  • Dupa ce coltunasii au fiert, se scot si se dau prin pesmet prajit in amestec cu zahar tos, Pesmetul se cerne proaspat, se pune intr-o tigaie unsa cu ulei si se rumeneste pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se arda.
  • La urma, cand pesmetul si-a schimbat culoarea, se adauga zaharul si se amesteca. Se trec coltunasii prin pesmet si se servesc calzi.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
3 / 5
Rețetă Magiun de prune
Magiun de prune
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Gomboti cu magiun - de post
Gomboti cu magiun - de post
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japonezePanko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: