Petitchef

Baclava

Desert
8 porții
25 min
30 min
Foarte ușor
Este prajitura mea preferata, pe langa alte prajituri cu ciocolata, bineinteles :-) . Dar baclava nu refuz niciodata,

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru o tava dreptunghiulara de 20cm/40cm

un pachet foi de placinta (Phyllo pastry)

500 – 700 gr nuca (eu am pus 700)

1 si 1/2 cana ulei pentru uns foile

Nuca se imparte in 2, jumatate se toaca cu cutitul sau se farama cu facaletul iar cealalata jumatate se macina fin.


Sirop:

400 gr zahar

400 ml apa

zeama de la o jumatate de lamaie

3-4 felii lamaie

2 plicuri zahar vanilat

scortisoara baton (sau praf)

4 linguri miere

Preparare

  • Mod de preparare sirop:

    Se fierbe apa cu zaharul, cu batonul de scortisoara si cu feliutele de lamaie, iar cand s-a dizolvat zaharul se pune mierea si zeama de lamaie. Se lasa la racit ( Atentie!!! siropul se toarna rece peste baclavaua fierbinte!)
  • Asamblare:

    Se impart foile in 3 parti egale.
    Se aseaza prima treime de foi.
    Fiecare foaie se va unge din belsug cu ulei.
    Se pune o jumatate din cantitatea de nuca, iar a doua treime de foi, apoi nuca si la sfarsit ultima treime de foi.
    Foile se ung ff bine cu ulei pana la colturi.
    Se taie patratele mici de 2-3 cm sau triunghiuri, pana la marginea tavii (ca sa se insiropeze bine).
    Se baga la cuptor pana se rumeneste. Peste baclavaua fierbinte se toarna siropul racit (racit! nu rece de la frigider).
  • Se lasa cateva ore bune sa se patrunda bine si se consuma rece sau la temperatura camerei.
    Pofta buna! este bestiala! :-)

Poze

Baclava, poza 1Baclava, poza 2Baclava, poza 3Baclava, poza 4


Comentarii (60):

21/06/2015

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/04/2015

Este extrema perfecta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2015

Buna reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/07/2014

Slaba descriere a retetei. poate ca ar trebui sa scrie cei care se pricep.

am gătit această rețetă (0) (3) Abuz
06/12/2013

Este favorita mea

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/11/2013

SPER SA-MI IASA ,PREGATESC SI EU ACUM

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/10/2013

Foarte apetisant!Maine o sa incerc si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/07/2013

Deliciooooos! :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2016

O invidiez. super bunaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz
10/10/2016

E mai bine daca foile sunt unse cu unt topit.Se va vedea la gust.

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Baclava
Baclava
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Baclava turceasca
Baclava turceasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Baclava
Baclava
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: