Petitchef

Piept de rata cu portocale

Felul principal
5 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
83 Kcal

Ingrediente

5
Cost estimat: 2.74 (0.55€/porție)

Preparare

  • Sub straturi si straturi si straturi de grasime, carnea stimatei doamne rate este moale si suculenta, aducand putin aminte de aroma carnii pasarilor salbatice. Cu conditia sa nu o lasam prea mult pe foc, altfel riscam sa nu o mai putem mesteca.
  • Pieptul de rata este relativ usor de pregatit : intai se dezoseaza si se imparte in doua parti egale. Se usuca bine cu un servet si se cresteaza pielea sub forma de romburi. Nu neaparat pentru aspect : astfel grasimea se va topi mai repede.
  • Se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa, de preferat din cele non aderente. Intai pe partea cu piele si apoi pe partea cealata. Se lasa pana se rumeneste frumos si pielea devine crocanta. In mod normal, la sfarsit, se obtine o baie de grasime.
  • Carnea nu trebuie sa fie perfect patrunsa, ea va mai sta la cuptor sa se imbete cu aroma de portocale.Dupa ce am ispravit cu rata, o scoatem pe o farfurie si ne ocupam de portocale. Le curatam de coaja si le taiem rondele groase, de aproape un cm grosime. Le vom rumeni putin in tigaia in care s-a prajit pieptul de rata dar scurgem inainte grasimea. Toata.
  • Revenim la doamna rata, ii asezam pieptul intr-o tava, inconjurat de rondele de portocala rumenite pe gratar. Turnam deasupra sucul a doua portocale amestecat cu o lingura de miere si mai adaugam cateva fasii subtiri de coaja de portocala, bine spalate in prealabil. Asezonam cu putina sare. Se pot adauga si verdeturi de genul oregano sau maghiran, dar am vrut sa obtin un gust cat mai pur, nemodificat de alte arome.
  • Lasam la cuptor la foc mediu circa jumatate de ora, timp in care sucul de portocale va fragezi carnea si in tava se va forma un sos gros, aromat.
    Serviti fierbinte, cu carnea inca aburinda. Un vin alb, sec, este alegerea perfecta.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 83Kcal
  • Carbo: 10.5g
  • Grăsimi: 0.7g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 6.5g
  • Fibre: 2.5g
  • Zahăr: 10.5g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (141g)

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale


Poze

Piept de rata cu portocale
Piept de rata cu portocale - poza 2
Piept de rata cu portocale - poza 3

Întrebări:




Comentarii (13):

07/09/2015

Da,este un preparat usor de facut si delicios !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

Nu mai intalnesti nicaieri acest gust ,este unicatt !!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Vasile, 10/02/2019

Ai nenorocit un piept de rata! L-ai facut talpa. Cine crezi ca poate mesteca acea carne uscata?

(0) (0) Abuz
03/09/2018

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
02/11/2016

Voi găti neapărat această rețetă....doar citind-o mi-a lăsat gura apă

(0) (0) Abuz
07/09/2015

Bun ,gustos

(0) (0) Abuz
07/09/2015

Bravo sugestia e grozava.Azi asta am gatit.Esti cu adevarat o doamna. iar varza este persoana care si-a facut un obicei de a critica ca la sant

(0) (0) Abuz
07/09/2015

Daca in etapa 5 rata e o doamna, tu ce esti? Varza probabil!

(0) (1) Abuz
14/01/2014

Am mancat-o ,este super buna

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează