Petitchef

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 8 portii:

Preparare

  • Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut iar pe de alta pentru estetica graficii. Fotografii clare, decoruri minimaliste dar elegante, texturi foarte placute, de la impletituri de in la lemn. O placere sa rasfoiesti revista si imposibil dupa ce ai parcurs-o sa nu ai deja o lista pregatita cu ce-ti doresti sa gatesti in perioada urmatoare.

    Am ales intr-o seara sa prepar prajitura aceasta cu portocale. Pandispanul merita toate laudele, am de gand sa il folosesc si in alte combnatii de prajituri cu pandispan, foarte gustos, foarte pufos, creste de ti-e frica sa nu-l deochi. Un singur bai as spune ca are prajitura asta si anume faptul ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita, lucru pe care, oricat m-am chinuit sa-l duc la bun sfarsit, nu l-am putut "desavarsi". Iar beleaua este ca aceasta pielita (amara de altfel), daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment. Pana una-alta, asta-i reteta lor (am modificat numai timpii de coacere si ici-colo niste gramaje), rescrisa in varianta personala :) :


    Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.

    Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou. Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Poze

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate, poza 1
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/07/2020

Cantitatile sunt total eronate. 8.4 oua si 5.2 grame faina, cu restul elementelor, iese o omleta de toata frumusetea.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu prune si afine
Prajitura "rasturnata" cu prune si afine
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură răsturnată cu prune
Prăjitură răsturnată cu prune
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale? La ce pot fi folosite cojile de portocale? Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei