Petitchef

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente pentru 8 portii:

1. 4 portocale medii

2. 5 linguri de miere

3. 200 gr de unt

4. 200 gr zahar brun

5. 200 gr faina alba

6. 2 lingurite praf de copt

7. 80 de gr migdale macinate

8. 4 oua marisoare

Preparare

  • Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut iar pe de alta pentru estetica graficii. Fotografii clare, decoruri minimaliste dar elegante, texturi foarte placute, de la impletituri de in la lemn. O placere sa rasfoiesti revista si imposibil dupa ce ai parcurs-o sa nu ai deja o lista pregatita cu ce-ti doresti sa gatesti in perioada urmatoare.

    Am ales intr-o seara sa prepar prajitura aceasta cu portocale. Pandispanul merita toate laudele, am de gand sa il folosesc si in alte combnatii de prajituri cu pandispan, foarte gustos, foarte pufos, creste de ti-e frica sa nu-l deochi. Un singur bai as spune ca are prajitura asta si anume faptul ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita, lucru pe care, oricat m-am chinuit sa-l duc la bun sfarsit, nu l-am putut "desavarsi". Iar beleaua este ca aceasta pielita (amara de altfel), daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment. Pana una-alta, asta-i reteta lor (am modificat numai timpii de coacere si ici-colo niste gramaje), rescrisa in varianta personala :) :


    Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.

    Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou. Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!

Poze

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate, poza 1Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate, poza 2



Comentarii:

31/07/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu prune si afine
Prajitura "rasturnata" cu prune si afine
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu prune
Prajitura rasturnata cu prune
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: