Petitchef

Roscon de reyes

Altele
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg faina

300 ml apa calduta

2 oua

60 g unt

250 g zahar

2 linguri miere

3 plicuri drojdie

coaja rasa de portocala si lamaie

1 lingutrita rasa de sare

apa de flori de portocale


Pentru uns deasupra:

1 ou


Pentru orant :

fructe confitate , migdale, zahar

Preparare

  • Se pune faina intr-un bol , se face gaura in mijloc si se pun ouale , mierea , drojdia,zaharul, coaja de portocala si de lamaie rasa , sarea, si untul.
  • Apa calduta se toarna peste ingredientele puse in faina si se incepe sa se framante pana devine un aluat elastic care in momentul cand se intinde nu se rupe.
  • Se lasa la dospit acoperit cu un prosop curat timp de o ora . Aluatul in acest timp isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit se tapeteaza masa de lucru cu faina , se imparte aluatul dospit in doua pentru ca se fac doua roscoane .
  • Se face o bila mare in care se face o gaura in mijloc. Se mareste gaura pana i se da forma de cerc.
  • Se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit timp de aprox 30 minute.
  • Se unge cu ou batut , se aseaza migdalele, zaharul presarat si fructele confitate si se coace in cuptor la 180 grade timp de 25 minute.

Poze

Roscon de reyes, poza 1Roscon de reyes, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu smochine
Tarta cu smochine
4 porții
1h30m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Prajitura opera alba
Prajitura opera alba
6 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu mere
Tarta cu mere
4 porții
1h50m
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: