Petitchef

Migdale caramelizate

Desert
1 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
100 g migdale

60 g zahar

40 ml apa

o lingura miere

o jumatate lingura unt

Preparare

  • Se amesteca apa cu zaharul intr-o cratita si se pune pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mesteca din cand in cand.
  • Cand se topeste zaharul se adauga migdalele (necojite), se amesteca cu grija cu o paleta de lemn pana la evaporarea apei si pana cand zaharul caramel imbraca migdalele. Se adauga mierea, se amesteca bine.
  • Seia de pe foc, se adauga untul, se amesteca repede repede si se rastoarna migdalele pe o foaie pergamet sau pe o folie de aluminiu, separandu-le cu ajutorul unei furculite.

Poze

Migdale caramelizate, poza 1Migdale caramelizate, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante
Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante
4 porții
1h45m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Fudge cu carob si unt de migdale/arahide
Fudge cu carob si unt de migdale/arahide
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Laptele de migdale – miracolul vegetalLaptele de migdale – miracolul vegetal

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: