Cannoli cu crema de vanilie

(3.75/5 - 12 voturi)
4 comentarii

Cannoli, rulouri umplute cu diverse creme, deserturile preferate ale italienilor

  • Cannoli cu crema de vanilie
  • Cannoli cu crema de vanilie, Poza 2
  • Cannoli cu crema de vanilie, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
15 porții
Timpul de preparare:
1 oră
Timpul de gătire:
20 minute
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

1 pâte feuilletée
250 ml lapte
2 galbenusuri
1 baton de vanilie
60 gr zahar
30 gr faina de porumb

1 galbenus pentru ungere
zahar pudra vanilat

Materiale

1 rulou de folie de aluminiu
posh de ornat

Preparare

Etapa 1 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 1

Taiati aluatul pâte feuilletée in fasii de 1 cm grosime
Etapa 2 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 2

Pliati si rulati o foaie de aluminiu pentru a forma un mic cilindru.
Etapa 3 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 3

Rulati cate o fasie de aluat in jurul cilindrului din folie de aluminiu avand grija ca aluatul sa nu depaseasca marginile acestuia.
Etapa 4 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 4

Ungeti fiecare cannoli cu galbenus de ou, apoi presarati cu zahar pudra vanilat.
Coaceti 20 minute la 180°C, apoi raciti.
Etapa 5 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 5

Crema de vanilie :
Puneti laptele la fiert impreuna cu batonul vanilie.
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
Etapa 6 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 6

Dupa ce laptele a fiert, se adauga treptat la amestecul de mai sus, apoi se varsa totul in craticioara.
Etapa 7 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 7

Lasati sa se ingroase la foc mediu, amestecand constant. Luati de pe foc si acoperiti crema cu folie de plastic (folia de plastic trebuie sa atinga crema pentru a nu se forma o pelicula). Lasati sa se raceasca.
Etapa 8 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 8

Folosind un posh umpleti cu crema fiecare cannoli.
Etapa 9 - Cannoli cu crema de vanilie

Etapa 9

Gata! Ati reusit sa faceti cannoli cu crema de vanilie. Bravooo!

Observații:

Cilindrii din folia de aluminiu : daca va temeti ca aluatul se va lipi de ei, ungeti-i cu putin ulei. Pentru scoate cannoli de pe ei, utilizati un clestisor de bucatarie, asta daca acestia nu ies in mod rapid
Nu aveti posh? Folositi o punga si taiati-o in varf








Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5Ruxandra
Postat 06/06/2017, 03:58

Faina de porumb??? Amidon mai merge, dar faina de porumb?! Verificati lista de ingrediente...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5merceleo
Postat 29/05/2017, 13:52

"pâte feuilletée"? Ai uitat romaneste?

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5Merceleo
Postat 29/05/2017, 13:51

"pâte feuilletée"? Ai uitat romaneste?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/05/2017, 12:12

Usor si bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaVinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale