Petitchef

Eclere cu crema de vanilie

Eclerele sunt printre pereferatele mele si nu sunt chiar atat de greu de facut! chiar usor as putea spune, iar crema de vanilie cred ca stie sa faca mai toata lumea. Va invit sa cititi si poate sa le si incercati!

Desert
8 porții
1 oră
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Aluat:

Crema:

Preparare

  • Mod de preparare coji:

    Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede pana devine lucioasa si se desprinde de pe peretii vasului.
    Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.
    Se incalzeste cuptorul la maxim inainte (200 C) si se pune in tava pregatita cu hartie de copt aluatul, cu un cornet din panza sau punga de plastic, sub forma alungita (cam 8 cm L si 1,5 l) la distanta unul de altul , apoi dupa 10 minute se micsoreaza focul. Ele cresc dublu si se tin in jur de 30 minute in cuptor, sa fie usor rumenite si goale in interior, altfel ies cleioase.
    Se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se tin intr-o punga de plastic, pana se umplu cu crema, altfel se usuca repede.
  • Mod de preparare crema:

    6 galbenusuri se amesteca cu 8 linguri faina sau 4 de amidon si se dilueaza cu 500 ml lapte rece (ATENTIE daca face cocoloase, strecuram lichidul printr-o sita)
    Separat, se incalzeste 500 ml lapte cu 300 gr zahar, si cand este aproape sa fiarba, se adauga in fir subtire peste galbenusurile frecate cu amidon si amestecam continuu cu un tel. Rasturnam laptele inapoi in craticioara si punem pe foc mic mestecand crema pana cand incepe sa se ingroase ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adauga zahar vanilat sau esenta de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic chiar pe suprafata acesteia (ca sa nu faca pojghita)
  • Asamblare eclere:

    Cojile se taie in doua parti inegale (intr-o parte vom pune crema si trebuie sa fie mai adanca).
    Spritam cu ajutorul unui cornet crema de vanilie in coji apoi peste crema de vanilie spritam frisca.
    Glazuram cu ciocolata.
  • Glazura:

    Se pune pe foc ciocolata impreuna cu frisca lichida amestecand pana se topeste ciocolata. Inmuiem capacelele de eclere in glazura si le asezam deasupra celor umplute cu crema.
  • Sunt excelente!
    Pofta buna!


Poze

Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie - poza 2
Eclere cu crema de vanilie - poza 3
Eclere cu crema de vanilie - poza 4
Eclere cu crema de vanilie - poza 5
Eclere cu crema de vanilie - poza 6
Eclere cu crema de vanilie - poza 7

Întrebări:




Comentarii (34):

23/12/2014

Bravos !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

OTIMA...........TROPO BUONA........

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/09/2013

Nu ai spus de frisca lichida cat punem cu ciocolata............

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

Am incercat-o si eu e super!!!!

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Excelente

(0) (0) Abuz
02/07/2014

Am vrut sa incerc aceasta reteta desi am una care iese, insa am zis sa fac ceva nou. Ei bine coca de coji a iesit moale. moale a trebuit sa mai pun faina sa stea in tava cum trebuie , ca se latisera ca niste balegi ( scuzati ) iar crema are enorm de mult zahar ( noroc ca l-am taiat la jumatate de la inceput) iar corn starch-ul ( amidon ) 4 linguri nu cantaresc mai mult de 60 grame asa ca pentru 1 l lapte am cantarit 120 g amidon....deci gramajul trebuie schimbat....

(0) (0) Abuz
18/04/2014

O reteta de nota 10!!!!!
bravo!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Stiam ca amidonul este ceva toxic :)).Dar in rest este okee .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează