Petitchef

Crema pasticcera/crema de vanilie

Desert
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
3 galbenusuri

- 3 linguri de zahar

- 2 linguri faina

- 1 lingura maizena (amidon alimentar)

- 2 pahar si jumatate de lapte

- jumatate pahar suc de ananas (ananas la cutie)

- esenta vanilie

Preparare

  • Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam faina si amidonul si amestecam totul bine, bine.
  • Incalzim intre timp laptele, dupa care incepem sa adaugam cite un pic
  • Adaugam si sucul de ananas si vom obtine compozitia asta... Cine nu are suc de ananas, poate folosi lapte, deci cantitatea de lapte va fi de 500 ml.
  • Aprindem aragazul si punem vasul pe foc, invirtind mereu cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, dam la foc mic pina compozitia se ingroasa.
  • Inchidem aragazul, adaugam esenta de vanilie, amestecam din nou, acoperim cu o folie transparenta sa nu se usuce crema si lasam la racit. Crema asta o folosesc la rulade, torturi, prajiturele.

Poze

Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 1
Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 2
Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 3
Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 4
Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 5
Crema pasticcera/Crema de vanilie, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - de post
Crema de vanilie - de post
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.