Petitchef

Ecler cu crema de vanilie si frisca

Desert
6 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase)

Aluat

-250 ml apa,

-100 g unt,

-o lingurita zahar,

-un praf de sare,

-125 g faina,

-patru oua de marime medie,

Crema de vanilie

-3 galbenusuri,

-120 g zahar,

-o lingura amidon,

-75 ml lapte,

-50 g unt,

-2 plicuri zahar vanilat,

-2 linguri esenta de vanilie,

Frisca

-200ml frisca lichida,

-2 linguri de zahar pudra,

Preparare

  • Se pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se coc la foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat in tava.
    Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa.
    Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni aripile lebedelor.
    Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema, un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu zahar aripile lebedelor.
    Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba!



Comentarii (65):

03/11/2016

Mama mea a făcut aceste lebede acum mulți ani și vreau sa zic ca i-au ieșit de minune. O idee geniala de a interpreta eclere le.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Daca respecti intocmai reteta si folosesti produse de calitate, ies excelente

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
elena.bica, 08/11/2013

Foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/10/2013

EXCELENTA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Minunata reteta. Au crescut frumos gogoselele. Cu siguranță o voi mai folosi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/07/2013

Arata tare bine... bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/07/2013

E delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2015

Arata bine

(0) (0) Abuz
15/04/2014

Mai bn descriere la crema

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Hn

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie
8 porții
45 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: