Petitchef

Chec cu cacao glazurat

Desert
8 porții
23 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
o cana si jumatate de faina

o cana si jumatate de zahar

6 oua

6 linguri de ulei

2 lingurite de praf de copt

jumate lingurita de bicarbonat de sodiu

2 linguri de cacao

esenta de rom sau mai fain, de cafea


Glazura:

120 g de ciocolata neagra

8 linguri de smantana pentru frisca

o cana zahar pudra

esenta de cafea

un varf de cutit de unt

optional o lingura de nuca tocata-

Preparare

  • Cu cantitatile de mai sus a umplut doua forme de chec insa am impresia ca formele mele sunt mai mari decat cele obisnuite de chec, ca atare, desi creste, checul meu nu e foarte gros fiindca pun mai putin aluat in fiecare forma.
  • Se separa albusurile de galbenusuri. Daca folosesti oua de tara, iti va iesi mai sanatos si mai galben checul, cum am patit eu. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, batute in prealabil.
  • Se adauga cele 6 linguri de ulei. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se ung formele de chec cu unt si apoi se presara faina sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in forme, pastrandu-se cateva linguri care apoi se amesteca cu 2 linguri de cacao. Atentie insa caci compozitia cu cacao este mai grea si se lasa la fund, ca atare nu trebuie sa fie prea multa. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
  • Cu 5 min inainte de a scoate checul, te poti apuca de glazura, punand intr-un ibric ciocolata cu untul la bain-marie. Cand s-au topit adaugi smantana, zaharul, esenta si amesteci repede si bine.
  • Scoti checurile din forma, pe un gratar cu foaie de copt pe el si torni imediat glazura peste ele, lasand sa se scurga in voie pe peste tot. Presari nuca si lasi sa se raceasca la temperatura camerei pentru ca glazura sa isi pastreze luciul.
  • In fotografii, cacaoa s-a rusinat si s-a ascuns la o felie mai incolo , dar te asigur ca am pus din belsug.

Poze

Chec cu cacao glazurat, poza 1Chec cu cacao glazurat, poza 2Chec cu cacao glazurat, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec de cacao si nuci (monti)
Chec de cacao si nuci (monti)
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu cacao, mere si ciocolata
Chec cu cacao , mere si ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chec cu cacao glazurat
Chec cu cacao glazurat
2 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: