Petitchef

Cheesecake cu mure

Desert
8 porții
10 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingredientele sunt acestea:

Umplutura:

Blat:

Preparare

  • S-a impamantenit si la noi aceasta denumire glamuroasa, cand am putea sa ii spunem bine-merci, pe limba noastra prajitura cu branza si mure :) . O aveam in plan de ceva vreme dar imi lipsea forma cu margini detasabile fara de care m-am incapatanat sa nu o fac desi cred ca la nevoie, se poate folosi si o forma de tort obisnuita, tapetata cu hartie de copt, pentru putea scoate usor prajitura.


    Pentru blat, e bine sa tii seama de gramajul pe care ti l-am dat deja. Eu am avut insa, doua pachete de biscuiti digestivi destul de mari si am vrut sa ii termin, astfel ca blatul mi-a iesit mai gros. Biscuitii se sfarama fie in robotul de bucatarie, fie ii pui intr-o punga pe care incerci sa o videzi cat mai bine si apoi treci cu sucitorul peste punga pana se piseaza bine biscuitii.

    Untul il topesti la bain-marie si il adaugi peste biscuitii sfaramati si amestecati cu zahar. Se amesteca totul si se pune intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm). Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se preseaza foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

    Ca sa fie cat mai dietetica, am folosit pentru umplutura doua pachete de branza de vaci Mili Light (ambalaj bleu) si un pachet Mili branza de vaci grasa (ambalaj albastru inchis). Bati intr-un castron incapator branza de vaci, vanilia, zaharul. Ouale batute usor se adauga si ele si se amesteca totul cu mixerul la o viteza medie. Se toarna peste blat, se orneaza cu mure si se pune la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 40 de minute. In mijloc trebuie sa nu mai tremure branza iar pe margini sa nu apuce sa se ingalbeneasca.Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider pentru cateva ore inainte de a o servi.


Poze

Cheesecake cu mure
Cheesecake cu mure - poza 2

Întrebări:




Comentarii (23):

30/04/2015

E gustoasa si usor de facut...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/04/2015

Super...yummy. yummy...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/08/2013

Ok!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 23/08/2023

Grozava

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 30/08/2017

In toata lumea se numeste Cheesecake cu fructe(mure, zmeura, afine, visine, caise, struguri stafida), anumite preparate nu trebuie traduse mot a mot, doar n-o sa-i spui branza chec cu mure, prajitura e la general, checul e o anumita prajitura.Nu e deloc usoara, cand de blat te ocupi, zobesti biscuitii, operatie murdaroasa, aia sar peste tot din punga de plastic, nu pui robotul pt toate fleacurile, il mai speli si pe ala la sfarsit, branza se amesteca cu oua si zahar cu mare grija,(se poate taia)....cu totul de cand te apuci pana lasi totul curat e doua ore! Dificultatea e MEDIE, ca doar nu e clatita sa o faci in 10 minute!

(0) (0) Abuz
04/05/2015

Rapidă, dietetică

(0) (0) Abuz
01/05/2015

Foarte buna ,mai ales cu fructe deasupra ,

(1) (0) Abuz
sanda_ned
sanda_ned, 30/04/2015

Super bun!

(0) (0) Abuz
30/04/2015

EXCELENTA !
Multumesc pentru reteta.

(0) (0) Abuz
30/04/2015

Ce inseamna ,, biscuiti digestivi "?

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake basque
Cheesecake basque
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.2 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează