Petitchef

Cheesecake cu gelatina de rodii

Desert
6 porții
1 oră
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru blat:

150 g biscuiti digestivi sau simpli

80 g unt la temperatura camerei


Pentru crema:

2 galbenusuri

90 g zahar fin

200 g ricotta

100 ml frisca lichida

10 g gelatina foi


Pentru gelatina de rodie:

2 rodii mari

1 lingurita zahar pudra

12 g gelatina foi

Preparare

  • Mai intai pregatim baza de biscuiti. Fixam un inel de tort la 20 cm. La robot mixam biscuitii pana devin pesmet. Adaugam untul moale taiat cubulete si mixam in continuare pana devine o pasta fina. Asezam inelul de tort pe un platou. Rasturnam baza de biscuiti si o presam cu degetele. Dam la frigider pana pregatim restul. Sucul de rodie. A avut doua rodii mari si foarte suculente.
  • Cu multa rabdare am reusit sa scot toti samburii. Pe care cu ajutorul blender-ului i-a transformat in suc. Pentru ca nu am storcator de fructe profi, care sa separa pulpa de samburi, a strecurat sucul de rosie prin strecuratoare. M-a chinuit putin, dar a "colectat" vreo 300 ml suc proaspat de rodie, fara pic de samburi, iuhuuu . Asa, lasam sucul deoparte si ne ocupam de crema de ricotta.
  • Batem galbenusurile cu zaharul pana devin crema. Adaugam ricotta. Separat, intr-un bol inmuiem foile de gelatina, aprox. 10 minute la lasam. Dupa acest timp le scurgem bine de apa si le adaugm in crema. Mixam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si frisca batuta spuma.
  • Turnam crema peste blatul de biscuiti si nivelam bine. Dam iar la rece. Ne ocupam de gelatina de rodii. Afolosit gelatina foi, ca cea din imagine. Nu este cumparata de la noi, eu imi fac stocul din Italia .
  • Lasam si foile acestea la inmuiat. Incalzim foarte putin sucul de rodie, doar cat sa se dizolve gelatina. Cel mult 1 minut pe foc. Turnati cu grija gelatina de rodii peste crema. Dati cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 2 ore.

Poze

Cheesecake cu gelatina de rodii, poza 1Cheesecake cu gelatina de rodii, poza 2Cheesecake cu gelatina de rodii, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Cheesecake japonez




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake
Cheesecake
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de ricotta si capsuni
Cheesecake de ricotta si capsuni
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ravioli cu ricotta
Ravioli cu ricotta
2 porții
2h5m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pavlova exotica
Pavlova exotica
8 porții
2h20m
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Gelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aromaGelatina - Aditiv alimentar incolor, fara aroma

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: