Petitchef

Cheesecake cu visine

Desert
6 porții
50 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250 g biscuiti simpli sau aromati

150 g unt topit

100 g zahar

500 g branza de vaci degresata sau crema de branza

200 g zahar pudra

250 ml frisca lichida

1 fiola esenta vanilie

2-3 lingurite lichior Angelli ( facultativ)

1 plic gelatina

1 compot de visine

1 plic jeleu de fructe (visine)

Preparare

  • Se sfarma biscuiti cat mai marunt, cu mana sau cu robotul.Turnati peste el untul topit si zaharul, apoi omogenizati.Luati o forma de tort cu fundul detasabil , si fixati o hartie de copt de aceasta.
  • Puneti amestecul in forma si uniformizati. Chiar daca nu este perfect uniform, in timpul coacerii acesta se va umfla putin si mai puteti uniformiza pe urma, dupa ce l-ati scos de la cuptor.
  • Puneti tava in cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 15 minute, ca ingredientele sa se inchege.Intre timp, apucati-va de crema.
  • Se mixeaza branzica cu zaharul pudra si cu esenta, pana cand devine o crema omogena. Pentru ca , dupa cum se vede in imagine, folosit frisca lichida neindulcita, pus ceva mai mult zahar. Sub aceasta forma, neindulcita , o folosesc la diferite feluri de preparate.
  • Pentru a o mai aera, se adauga 50 ml de frisca lichida .Intre timp se prapara gelatina , dupa cum explicat la tarta cu fructe. Gelatina preparata se toarna peste compozitia de branzica.Separat, restul de frisca lichida se bate pana cand devine tare.Se amesteca cele doua compozitii.
  • In aceasta crema se mai poate adauga facultativ si un strop de lichior, si chiar zeama de la compotul de visine, insa cu o conditie: sa aiba un gust foarte aromat, altfel riscati sa turnati prea multa , iar crema sa se inmoaie. folosit compot pus de mama mea, si nu va pot povesti ce bun a iesit, nici nu se poate compara cu cel din comert.Crema astfel obtinuta se pune peste blatul scos de la cuptor si racit.Se niveleaza , apoi se orneaza cu boabe de visine, peste care se va turna un jeleu de fructe.
    Poate ca nu e cel mai artistic desert al meu, insa un lucru e cert: a fost cel mai gustos!Si acum sectiuni:Si o felie pentru voi!

Poze

Cheesecake cu visine, poza 1Cheesecake cu visine, poza 2Cheesecake cu visine, poza 3Cheesecake cu visine, poza 4Cheesecake cu visine, poza 5Cheesecake cu visine, poza 6Cheesecake cu visine, poza 7Cheesecake cu visine, poza 8Cheesecake cu visine, poza 9Cheesecake cu visine, poza 10

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Cheesecake japonez




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
49 ore
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cheesecake cu capsune
Cheesecake cu capsune
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu lichior
Cheesecake cu lichior
8 porții
1 oră
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: