Petitchef

Cheesecake marmorat cu ciocolata

Desert
12 porții
30 min
4 ore
Ușor
Un desert cremos!

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Pentru blat :

250g biscuiti

175 g unt

Putina esenta de vanilie


Pentru crema de branza :

225 g branza de vaci

200 ml frisca lichida

60 g zahar pudra

Putina esenta de vanilie


Pentru crema de ciocolata :

225 g branza de vaci

200 g ciocolata cu lapte

100 ml frisca lichida

20 g zahar pudra


Pentru decor :

Fulgi de migdale

Preparare

  • Pentru blat :
    Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
    Untul se topeste si se adauga peste biscuitii maruntiti
    Se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza
    Compozitia rezultata se aseaza intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapetata cu folie alimentara
    Cu o lingura se preseaza blatul si se da la frigider pentru circa o ora
  • Crema de branza :
    Branza se pune in robotul de bucatarie si se "marunteste" pana devine cremoasa
    Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana se intareste si se tine de paletele mixerului
    Se adauga peste branza, impreuna cu 2-3 picaturi de esenta de vanilie, si se uniformizeaza
  • Crema de ciocolata :
    Ciocolata se rupe bucati si se pune la topit impreuna cu frisca
    Se lasa sa se raceasa
    Separat, branza se "marunteste" la robotul de bucatarie pna devine cremoasa
    Se mixeaza cu zaahrul pudra, si peste ea se adauga ciocolata topita si racita
    Se omogenizeaza si apoi se incepe asamblarea
    Peste blatul de biscuiti se aseaza alternand cele doua compozitii, oarecum haotic, pentru a obtine un aspect marmorat
  • Cand s-au terminat cele doua creme, se niveleaza frumos, se orneaza cu fulgi de migdale si se lasa la frigider cateva ore (eu am lasat peste noapte)
    Se scoate cu grija din tava, si se transfera pe un platou
    Se feliza si se serveste cu pofta!!

Poze

Cheesecake marmorat cu ciocolata, poza 1Cheesecake marmorat cu ciocolata, poza 2


Comentarii:

04/09/2014

Arata bine trebuie incercat

(0) (0) Abuz
bodea iuliana, 04/09/2014

As vrea sa stiu ce fel de frisca ati folosit:naturala din lapte sau vegetala,de tip Olala.Apoi,cum reactioneaza la topit impreuna cu ciocolata?Ne trebuie batuta pentru crema de ciocolata?Multumesc anticipat

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu ciocolata
Cheesecake cu ciocolata
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecake cu ciocolata
Cheesecake cu ciocolata
12 porții
1h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
Cheesecake cu ciocolata, stafide si migdale
8 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Bagel cu banana si ciocolata
Bagel cu banana si ciocolata
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecakes vegan
Cheesecakes vegan
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: