Petitchef

Tort cu piersici si caramel

Desert
10 porții
20 min
1 oră
Ușor
Un tort aniversar,facut in ultimul moment dar deosebit de gustos si usor !

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru blat :

4 oua

250 gr faina

100 gr unt

1/2 plic praf de copt

100 gr zahar

50 ml lapte

esenta vanilie


Pentru crema :

200 ml smantana pt frisca

1 cutie compot piersici

100 grame unt

125 grame crema branza

150 grame zahar pudra

4 foi gelatina


Pentru topping :

200 grame zahar

50 gr unt

200 ml frisca lichida

Preparare

  • Pregatim o forma de copt de 26 cm cu peretii detasabili.Intr-un bol de mixat , mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana acesta se dizolva,adaugam pe rand ouale si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final esenta de vanilie.Le introducem in cuptorul preinclazit la 180 grade timp de 25-30 minute pana capata o culoare usor aurie.Il lasam la racit.
  • Pt crema:batem frisca, apoi mixam untul moale impreuna cu crema de branza si zaharul pudra iar pe urma incorporam frisca.Gelatina o topim conform instructiunilor de pe ambalaj si o amestecam in crema.Taiem blatul in 2 , pe blatul de jos punem piersici din conserva taiate bucatele iar deasupra turnam crema si acoperim cu cel de-al doilea blat.Dam la frigider 2 ore.
  • Intre timp intr-o tigaie caramelizam usor zaharul apoi adaugam untul taiat cubulete iar la final adaugam frisca lichida si amestecam inca 1 min.Lasam la racit 1 ora.Dupa 2 ore turnam caramelul peste tort si il nivelam apoi ornam cu bilute colorate.Enjoy!



Comentarii (25):

09/03/2014

Foarte prost explicata reteta (ceva mai multe detalii), in plus cand adaugi gelatina conform instructiunilor se branzeste crema si nu o mai poti folosii (tocmai buna de aruncat la gunoi)... Gelatina confotm instructiunilor se topeste in apa iar cand o adaugi in crema se allege prafu de ea... multumi petitchef pt. reteta foarte prost detaliata.

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
Luckycake
Răspuns Luckycake:

As dori sa fac cateva precizari: gelatina foi se lasa la inmuiat in apa , apoi se scurge de apa si se topeste la baine marie adica fara apa,pe aburi.Crema nu are cum sa se branzeasca, daca aveti alte nelamuriri va stau la dispozitie.Numai bine!

08/03/2014

F.bun si aspectuos

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Valeria, 10/09/2018

GUSTOS

(0) (0) Abuz
07/07/2017

E bun

(0) (0) Abuz
24/06/2015

Este tentant ,pare delicios si usor de facut

(0) (0) Abuz
05/07/2014

Delicious,are de toate

(0) (0) Abuz
05/07/2014

Ce atâta tevatură cu gelatina. Eu n-am folosit până acum foi gelatina, ci granule. Vă pot garanta că vă iese rețeta fără probleme(folosesc frecvent la milchschnitte,cheese cake, tort diplomat etc). Totuși, dacă aplicați corect modul de întrebuințare al produselor, nu are de ce să vă fie teamă ! Citiți deci, cu atenție, și folosițile ca atare. Spor la bucătăreală :) Gabriel55

(0) (0) Abuz
borceamaria@yhoo.com, 17/03/2014

In loc de 4 foi de gelatina, cate
gr. de gelatina granule putem folosi?

(1) (0) Abuz
Luckycake
Răspuns Luckycake:

Ar fi 8 grame gelatina ,o zi buna !

11/03/2014

Deliciu!!!!!!!!!!!!!!

(1) (0) Abuz
08/03/2014

EXCELENT!

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort de piersici cu etaj
Tort de piersici cu etaj
8 porții
1 oră
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu resturi de raclette
Tort cu resturi de raclette
6 porții
1h5m
Foarte ușor
2.6 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: