Petitchef

Cosulete cu piersici si branza ricotta

Desert
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor
Am mai avut in congelator un pachet de aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el,sa fie si bun si deosebit dar si dulce si sa se faca relativ rapid.Pentru ca de dimineata am fost la piata am luat cateva piersici dar si o smantana pentru ca vroiam sa fac o ciorba de salata dar… nu am gasit salata asa ca din smantana am facut frisca. :)

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit:

450 gr aluat foietaj


250 gr smantana din piata

150 gr zahar

3 plicuri zahar vanilat

esenta de vanilie

o lingura branza ricotta

Preparare

  • Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara), in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).

    Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.
  • Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici… cam 4 buc, am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete, zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile.

    Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.
  • Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca, am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.

    Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun… si cam putin :)

    Pofta mare!



Comentarii:

12/08/2013

Grozav

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Foarte bune cosuletele dar le-am facut cu visine au iesit delicioase

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Bun rau

(0) (0) Abuz
maria_m2013
maria_m2013, 09/08/2013

Ffff bunnnnnnnn!

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Este o reteta la indemana oricui si nu este scumpa

(0) (0) Abuz
09/08/2013

F.bun

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 09/08/2013

Bun si asa ceva , Dana ! Sa mai faci si sa trimiti si mie o tava :d

(0) (1) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Am apasat din gresala pe manuta in jos....:))) de oboseala,ti-as trimite draga dar nu pe caldurile astea ca cine stie ce ajunge pana la tine.puuuppp!!


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
Cosulete aperitiv cu branza, masline si ciuperci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cosulete cu branza
Cosulete cu branza
8 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Pão de queijo, painici braziliene cu branza
10 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: