Petitchef

Compot de prune

Altele
5 porții
40 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
1 kg de prune frumoase si proaspete

250 g zahar

800 ml apa

Un praf de scortisoara

Cateva cuisoare

Zeama unei lamai

Preparare

  • Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La sfarsit adaugam si zeama de lamaie care ii da o aroma deosebita si este un bun conservant . Adaugam prunele cand clocoteste apa si le lasam pentru aproximativ un minut.
  • Borcanele se inmoaie in apa fiarta cu detergent, se spala si se clatesc foarte bine dupa care se aseaza pe niste cutite. Fierbem apa si turnam cu ajutorul unui polonic de jur imprejurul gurii borcanelor si pe capace.Asezam frumos prunele in borcane de 800 lasand loc de vreo doua degete dupa care adaugam siropul caldut.
  • Inchidem cu capace si strangem cu putere. Se sterilizeaza apoi borcanele prin fierbere in felul urmator: asezam ziare pe fundul unei oale mari si adaugam apa calduta spre fierbinte. Punem cate un borcan in apa si pe parcurs mai scoatem din apa daca este prea multa. Intre borcane se pun ziare pentru a nu se atinge intre ele.
  • Apa trebuie sa ajunga pana la gatul borcanelor putin sub capac. Se acopera cu un servet si se tin pe foc mic cel putin ½ ora, se poate chiar mai mult. Timpul de fierbere se calculeaza din momentul in care incepe sa clocoteasca incet, sa se ridice bule deasupra.
  • Se aseaza borcanele intr-o patura si se lasa pana a doua zi cand se capacesc frumos si se aseaza in camara. Pregatirea borcanelor pentru conserve este foarte importanta. Trebuie sa fie curate, clatite bine si sterilizate, astfel incat nu am avut niciodata probleme sa mi se strice.

Poze

Compot de prune, poza 1Compot de prune, poza 2



Comentarii:

06/10/2015

In loc de ziare pe fundul cratitii se pot pune capace vechi (de borcane) gaurite cu varful unui cutit. Se pot pastra si refolosi de cate ori doriti.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/08/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
07/08/2013

Foarte buna e reteta

(0) (0) Abuz
06/10/2012

Multumesc

(0) (0) Abuz
12/09/2012

Sper sa fie bine cand voi incerca reteta !!!

(0) (0) Abuz
01/09/2012

Multumim excelent

(0) (0) Abuz
10/07/2012

Ok

(0) (0) Abuz
12/09/2011

Bine!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Compot de prune
Compot de prune
8 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Compot de prune
Compot de prune
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Compot cocktail
Compot cocktail
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete dulci cu pruneRetete dulci cu prune

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: