Petitchef

Dulceata de piersici

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

1 kg zahar

1 lg. zeama de lamaie

Preparare

  • Se curata piersicile de coaja si de samburi. Se taie in feli si se pun intr-o cratita. Se pune deasupra zaharul si se lasa la macerat cca. 2 ore. Daca piersicile sunt coapte isi lasa suficient lichid incat nu este nevoie de apa.
  • Se pune pe foc la fiert, luand spuma alba care se face si se fierbe dulceata pana cand se leaga. La sfarsit se adauga si zeama de lamaie.
  • Cand este gata, piersicile plutesc uniform in toata dulceata, nu se ridica la suprafata. Se lasa dulceata de piersici sa se mai raceasca in cratita; cand este calduta se poate pune in borcane.

Poze

Dulceata de piersici, poza 1Dulceata de piersici, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata de pepene galben si piersici
Dulceata de pepene galben si piersici
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dulceata de rosii
Dulceata de rosii
6 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Ceai rece cu piersici
Ceai rece cu piersici
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: