Petitchef

Gem de rosii cu mere deliciu de toamna si o veste neasteptata

Desert
4 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Scortisoara si/sau baton vanilie Rosiile se spala si se cresteaza, apoi se cufunda in apa fierbinte pt 30 secunde. Se trec printr-un jet de apa rece, se curata de pielita, seminte si se scurg de apa din interior. Apoi se taie cubulete. Merele se curata de coaja si samburi si se taie bucatele subtiri.
  • Cubuletele de rosii si cele de mere se amesteca intr-un vas cu zeama de la una dintre lamai. Intr-o cratita cu fundul gros punem zaharul,apa si zeama unei lamai si lasam pe foc mic pana cand se leaga un sirop: vom stii ca acesta e gata atunci cand se formeaza o spuma alba, compozitia fierbe omogen si o picatura de sirop lasata pe o farfurie nu isi pierde forma.
  • Adaugam amestecul de rosii cu mere si scortisoara/vanilia . Lasam totul sa fiarba la foc mic pt 30-45 minute. E gata atunci cand trece testul inchegarii: punem o picatura de gem pe o farfurie rece si asteptam cateva secunde pt a se raci.
  • Daca gemul isi pastreaza forma si nu curge inseamna ca este bine legat, daca nu, mai trebuie lasat pe foc. In acest punct puteti lasa gemul cu bucatele mai mari sau il puteti mixa cu un blender vertical, caz in care il mai fierbeti dupa pasare 5 minute. Turnati gemul in borcane calde, sterilizate. Lasati sa se raceasca treptat si apoi depozitati-le in camara.

L Lifestyle blog

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează