Petitchef

Guguluf marmorat cu mascarpone

Desert
8 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 oua

100 grame unt

o cana faina

o lingurita bicarbonat

2 linguri cacao


3 linguri branza vaci

o cana zahar

zahar vanilat.

200 g zahar pudra

un albus ou

2 linguri lamaie

Preparare

  • Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina. Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.
  • In forma de guguluf , unsa cu unt si presarata cu zahar, se toarna cam 3/4 din compozitie. In restul se amesteca cacaua, omogenizand. Se toarna peste aluatul deja asezat in forma, "amestecand" fara a obtine o compozitie uniforma ca si culoare.
  • Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mare pt 15 min, apoi se scade focul la mijlociu si mai lasam aprox. 20 minute.
  • glazura:
    batem albusul de ou, nu mult, si adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie amestecand bine, bine.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Guguluf cu mac
Guguluf cu mac
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Guguluf cu mure
Guguluf cu mure
6 porții
1h5m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Guguluf cu cacao si nuci
Guguluf cu cacao si nuci
8 porții
55 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec mascarpone
Chec mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: