Petitchef

Ruladă cu matcha şi cremă mascarpone

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru cremă:

Preparare

  • Mod de preparare:
    Se încălzeşte cuptorul la 200°C.

    Blatul: Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă într-un vas curat (să nu fie ud sau uns), împreună cu un vârf de cuţit de sare. Se adaugă zahărul treptat şi se bate în continuare până când spuma devine tare.

    Se adaugă gălbenuşurile şi se bate spuma încă aproximativ o jumătate de minut.

    Se adaugă matcha şi făina (ambele trebuie să fie cernute) şi se amestecă cu un tel sau o lingură de lemn foarte încet, pentru a nu distruge structura aerisită a compoziţiei.

    Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Se toarnă aluatul şi se nivelează cu o paletă sau un cuţit. Tipp: pentru ca hârtia să fie fixată bine pe tavă, se lipesc colţurile hârtiei de tavă cu puţin aluat.

    Se dă tava la cuptor pentru 8-12 minute, până suprafaţa blatului devine galben auriu. Blatul este gata când, dacă se apasă uşor cu degetul pe blat, acesta revine uşor la forma iniţială.

    Cu un cuţit se desfac marginile blatului din tavă.

    Se ia un prosop curat de bucătărie şi se udă complet. Se stoarce şi se întinde pe masă. Se pudreaza cu zahăr tos.

    Se ia blatul din tavă, cu hârtie cu tot şi se răstoarnă peste prosopul ud, astfel încât hârtia de copt să fie deasupra. Se desface hârtia cu grijă. Dacă se desprinde greu, se umezeşte hârtia cu apă şi se încearcă din nou.

    Blatul se rulează împreună cu prospul, câtă vreme este cald. Dacă blatul se răceşte nu se mai poate rula. Se lasă apoi să se răcească complet.

    Crema: Se pun foile de gelatină într-un vas cu puţină apă rece şi se lasă să se înmoaie. Se bate frişca până devine tare. Se adaugă mascarpone şi iaurtul şi se amestecă bine. După preferinţe se pot adăuga arome (coajă de lămâie sau portocale, vanilie).

    Într-o crăticioară se pun cca. 50 ml apă la încălzit, împreună cu zahărul. Se încălzeşte la foc mic până când zahărul se topeşte. Se ia gelatina din apă, se stoarce bine şi se adaugă în vasul cu siropul de zahăr. Se amestecă până când gelatina se topeşte. Se lasă puţin să se răcească şi apoi se adaugă în amestecul de frişcă. (Dacă amestecul cu gelatină este prea fierbinte, crema de frişcă se va topi şi va fi prea moale). Dacă se foloseşte praf de gelatină, acesta se va prepara aşa cum scrie pe instrucţiunile de pe pachet.

    Se desface rulada şi se aşează pe o folie de plas

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Ruladă cu matcha şi cremă mascarpone, poza 1
Ruladă cu matcha şi cremă mascarpone, poza 2
Ruladă cu matcha şi cremă mascarpone, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

26/04/2013

E ok,nu-i greu de facut

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Faţă de simplitatea gustului, este prea greoaie la preparat!

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Superb

(0) (0) Abuz
05/12/2012

Arata superb.felicitari!

(0) (0) Abuz
26/08/2012

Superb!
De unde ati luat praful de ceai verde? :D

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada cu mascarpone si afine
Rulada cu mascarpone si afine
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada de biscuiti cu crema de mascarpone
Rulada de biscuiti cu crema de mascarpone
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Chec mascarpone
Chec mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Moelleux cu caise si mascarpone
Moelleux cu caise si mascarpone
8 porții
45 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceaiul Matcha – de la budisti la exclusivisti Ceaiul Matcha – de la budisti la exclusivisti Mascarpone – o branza atipica Mascarpone – o branza atipica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.