Petitchef

Briosa Leopard

Gustări
6 porții
40 min
3 ore
30 min
Ușor
Ce ziceti de o briosa pufoasa la micul dejun care sa va ajute sa va treziti? Va propunem reteta noastra de briosa leopard!
Urmati pas cu pas etapele de realizare ale acestei briose pentru a afla cum am ajuns la acest rezultat ;-) Veti vedea ca este mult mai usor decat pare!

Ingrediente

Numarul de porții: 6
250 ml lapte

25 gr amidon de porumb

50 gr unt

70 gr zahar pudra

375 gr faina

8 gr drojdie panificatie

2 linguri de lapte caldut


Aluatul alb:

Coaja de la 1 la lamaie


Aluatul maro deschis:

5 gr de cacao pudra

1lingura de lapte


Aluat maro inchis:

15 gr de cacao pudra

1 lingura de lapte

Materiale

1 robot de patiserie
3 cutii ermetice
1 sucitor
1 tava de tort de aprox. 20 cm lungime / 10 cm latime
1 termometru

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa Leopard
    Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc.Se adauga amidonul de porumb. Se amesteca pentru a ingrosa preparatul.
  • Etapa 2 - Briosa Leopard
    Se ia de pe foc si se adauga untul. Varsati intr-un castron si asteptati pana cand temperatura scade sub 50° C.
  • Etapa 3 - Briosa Leopard
    Apoi adaugati zaharul si faina. Rehidratati drojdia uscata prin amestecare cu 2 lingurite de laptele cald, apoi adaugati la amestec si incorporati.
  • Etapa 4 - Briosa Leopard
    Lasati sa stea 10 minute, apoi framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa fie elastic.
  • Etapa 5 - Briosa Leopard
    Taiati aluatul in doua bucati si intr-una incorporati coaja de lamaie. Pudrati cu faina si puneti intr-o cutie ermetica.
  • Etapa 6 - Briosa Leopard
    Se taie cealalta jumatate in doua parti. Intr-una se adauga 5 gr de cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta. In cealalta jumatate se amesteca 15 gr cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta.
  • Etapa 7 - Briosa Leopard
    Pudrati usor cu faina cele doua bile de aluat colorat si puneti-le in cutii sigilate. Lasati cele trei aluaturi sa se odihneasca timp de 1h30 la temperatura camerei.
  • Etapa 8 - Briosa Leopard
    Luati aluatul din cutii si impartiti pe fiecare in 7 bucati. Luati una din bucatile de aluat maro deschisa si rulati-o sa fie lunga de 20 cm. Faceti acelasi lucru cu aluatul maro inchis, dar apoi o aplatizati-l..
  • Etapa 9 - Briosa Leopard
    Peste aluatul maro inchis intuns puteti ruloul de aluat maro deschis si inchideti. Luați o bucata de aluat deschis si rulati-l sa fie lung de 20 cm. Aplatizati-l apoi puneti peste el ruloul cu aluatul maro deschis+maro inchis.
  • Etapa 10 - Briosa Leopard
    Intideti aluatul format mai sus pana la aproximativ 40 de centimetri si taiati in jumatate.Procedati asa cu toate bilele de aluat, apoi asezati-le aleatoriu in tava unsa cu unt.
  • Etapa 11 - Briosa Leopard
    Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi se incalzeste cuptorul la 200° C. Ungeti cu lapte. Cand cuptorul este fierbinte, micsorati temperatura la 170° C si coaceti timp de 30 - 35 de minute.
  • Etapa 12 - Briosa Leopard
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Puteti face un topping pentru briosa: topiti 100 gr de ciocolata neagră cu 30 ml lapte fierbinte. Turrnati peste cand briosa este rece. Se presara migdale si fistic.

Va sfatuim sa folositi robotul de patiserie pentru a incorpora pudra de cacao si laptele pentru cele 2 aluari maro (pasul 6).

Poze

Briosa Leopard, poza 1
Briosa Leopard, poza 2
Briosa Leopard, poza 3
Briosa Leopard, poza 4
Briosa Leopard, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Machilleos, 11/11/2019

Arata super

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/04/2019

E spectaculos...insa PREA MULTA ASTEPTARE !!!!! aproape 4 ore pentru un cozonacel....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cozonac briosa
Cozonac briosa
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Briosa kringle estonian
Briosa kringle estonian
6 porții
55 min
Ușor
Rețetă Cozonac leopard
Cozonac leopard
15 porții
2h45m
Dificil
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3h40m
Dificil
5 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.