Petitchef

Sufleu de clatite

Desert
8 porții
30 min
1 h 30 m
Ușor
Acest sufleu l-am facut in urma unei provocari, nu este ceva complicat doar ca cere putina rabdare si timp. Va doresc mult spor in gatit.

Ingrediente

8

Preparare

  • Tava se unge cu unt cat sa ramana alba pe margini.
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul pana si dubleaza volumul, se adauga esenta de vanilie, smantana si nuca.
  • Clatitele se taie fidea si se presara o parte din ele in tava, asa imprastiate.
  • Se pune jumatate din crema de nuca, se presara inca o parte din fideaua de clatite si se adauga restul de crema de nuca, se pune capac cu diferenta de fidea ramasa, ultima parte sa fie doar din cateva bucati, nu mult.
  • Se da la cuptorul incalzit la 150 grade Celsius timp de cca 40 de minute si nu, nu se usuca daca aceasta este intrebarea, focul este destul de slab.
  • Se scoate sufleul si se lasa la racit, se serveste cu gem/dulceata de caise.
    este foarte racoritoare daca se serveste dupa ce a stat in prealabil la frigider.
  • Pofta buna!!!

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

20/07/2014

Aceasta reteta se pregateste mai ales cu clatitele ramase nefolosite si putin uscate...Propun o reteta mai simpla; se ruleaza clatitele cu umpluturah dorita (ex.branza sau cea de nuci de mai sus etc),se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin unt se toarn peste un amestec de ou cu smantana pregatit cu mirodenii dupa caz se tine la cuptor mediu pana se rumeneste usor. Pofta buna !!!

(0) (0) Abuz
27/07/2012

Grozava reteta,dar cred ca dupa ce coc clatitele ma multumesc cu ele!

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Excelent!

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Deliciossss!!!!!!!!!!!!!!!bv pt reteta:*

(0) (0) Abuz
26/07/2012

ESTE FOARTE BUN,EXCELENT

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Bravo!!

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Cu asa o gandire incuiata "Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu?", poate ar trebui sa nu te chinui nici sa le coci macar... poate ar trebui sa iei o lingura de faina, apa si ce mai trebuie, sa bagi in gura si sa fugi repede repede sa se amestece.. dupa inghiti la fel de repede.. of, of.. excelenta reteta!! Bravo strumfa! De fiecare data ne delectam cu retetele tale! Tine-o tot asa! FELICITARI

(0) (0) Abuz
26/07/2012

Pai dupa ce ne chinuim sa coacem atatea clatite, mai merita sa le tocam doar pentru un sufleu? Pana iese sufleul le umplem cu orice pentru desert sau aperitiv si gata! Ce ne mai complicam?

(0) (0) Abuz
sanda_ned
sanda_ned, 23/07/2012

Abia astept s-o fac si eu
Bravo!

(0) (0) Abuz
22/07/2012

VREAU SA O INCEC IMEDIAT.CRED CA ESTE EXCELENTA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sufleu de paste cu sunca
Sufleu de paste cu sunca
6 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
Rețetă Sufleu de conopida si pui (monti)
Sufleu de conopida si pui (monti)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
Sufleu de cartofi cu sfeclă și ciuperci
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga de Craciun cu clatite
Buturuga de Craciun cu clatite
10 porții
3 h 30 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei