Petitchef

Pasta dulce de fasole rosie

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Boabele de fasole se spala bine si se pun (intr-o oala) la inmuiat in apa - cam de 4~5 ori mai mult decat boabele. Se lasa asa o noapte sau cel putin 5 ore.
  • A doua zi se pune oala pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote; cand incepe sa se adune ceva "spuma"se toarna o cana de apa si se mai lasa cateva clocote, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare.
  • Boabele se readuc in oala, se toarna alta apa si se lasa sa fiarba - adaugand apa mereu astfel incat boabele sa fie mereu acoperite de apa - pana ce se patrund bine si sunt moi. Se strecoara din nou.
  • Boabele scurse de apa se trec din nou in oala, se adauga zaharul si se amesteca usor. Se tin pe foc mic~potrivit amestecand usor. O parte din boabe se vor zdrobi si totul va deveni ca o pasta.
  • Se adauga si mizuame, se amesteca, se presara si sarea, se amesteca si se inchide focul.
    Pasta rezultata se poate folosi ca umplutura la diferite dulciuri in doua variante: prima este asa cum a rezultat, adica cu boabele nezdrobite in totalitate
    a doua: pasta se trece prin sita rezultand astfel o pasta mai cremoasa, mai fina .


Poze

Pasta dulce de fasole rosie
Pasta dulce de fasole rosie - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

26/01/2012

Cum isi permite cineva fara sa dea ingredientele toate: de ex. ce este aceea MIZUAME?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează