Petitchef

Pasta dulce de fasole rosie

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Boabele de fasole se spala bine si se pun (intr-o oala) la inmuiat in apa - cam de 4~5 ori mai mult decat boabele. Se lasa asa o noapte sau cel putin 5 ore.
  • A doua zi se pune oala pe foc si se lasa sa dea in cateva clocote; cand incepe sa se adune ceva "spuma"se toarna o cana de apa si se mai lasa cateva clocote, apoi se rastoarna totul intr-o strecuratoare.
  • Boabele se readuc in oala, se toarna alta apa si se lasa sa fiarba - adaugand apa mereu astfel incat boabele sa fie mereu acoperite de apa - pana ce se patrund bine si sunt moi. Se strecoara din nou.
  • Boabele scurse de apa se trec din nou in oala, se adauga zaharul si se amesteca usor. Se tin pe foc mic~potrivit amestecand usor. O parte din boabe se vor zdrobi si totul va deveni ca o pasta.
  • Se adauga si mizuame, se amesteca, se presara si sarea, se amesteca si se inchide focul.
    Pasta rezultata se poate folosi ca umplutura la diferite dulciuri in doua variante: prima este asa cum a rezultat, adica cu boabele nezdrobite in totalitate
    a doua: pasta se trece prin sita rezultand astfel o pasta mai cremoasa, mai fina .

Poze

Pasta dulce de fasole rosie, poza 1
Pasta dulce de fasole rosie, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

26/01/2012

Cum isi permite cineva fara sa dea ingredientele toate: de ex. ce este aceea MIZUAME?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasta de fasole
Pasta de fasole
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pasta al salmone cu sos fin de vin
Pasta al salmone cu sos fin de vin
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pasta fredda
Pasta fredda
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: