Căutați o modalitate ușoară de a pregăti fasole roșie uscată? Avem rețeta perfectă! Aflați cum să o gătiți într-o tigaie, foarte ușor. Pur și simplu înmuiați fasolea peste noapte și a doua zi, în doar 45 de minute veți avea fasole fragedă și suculentă gata de a fi folosită în multe feluri de mâncare, cum ar fi chili con carne, de exemplu!
Înmuiați fasolea uscată în apă rece timp de cel puțin 8 ore sau peste noapte.
Odată trecut acest timp, scurgeți fasolea și clătiți-o.
Puneți fasolea într-o cratiță și adăugați apă până este acoperită cu cel puțin 5 cm. Adăugați ceapa, cățeii de usturoi și foaia de dafin.
Aduceți tigaia la foc mare până când apa fierbe. Odată ce a dat în fiert, reduceți focul la mediu-mic, îndepărtați orice reziduu format, cu ajutorul unei linguri și acoperiți. Lasăți să fiarbă 45 de minute.
Scoateți usturoiul, ceapa și niște fasole roșie fiartă. Folosiți un blender pentru a o face piure. Adăugați acest piure în oală cu restul de fasole (aceasta va da o textura mai groasa și un gust mai intens). Adăugați sare după gust și amestecați bine înainte de servire.
Cât timp pot păstra fasole roșie gătită? Fasolea fiartă poate fi păstrată la frigider timp de 3 până la 4 zile sau la congelator până la 6 luni.
Este necesar să înmuiem fasolea sau poate fi gătită direct? Se recomandă să înmuiați fasolea înainte de a o găti, deoarece acest lucru ajută la reducerea timpului de gătire și elimină unii dintre compușii care pot cauza gaze și tulburări digestive. Dacă te hotărăști să gătești fasolea fără a o înmuia, ai grijă să o speli bine și să o gătești la foc mic cât e necesar până se înmoaie, ceea ce poate dura ore întregi.
Pot adăuga sare în apa de gătit înainte ca fasolea să fie gătită? Nu este recomandat să adăugați sare în apa de gătit înainte ca boabele să fie fragede, deoarece acest lucru poate întări fasolea și poate prelungi timpul de gătire.
Ce condimente și ierburi pot adăuga la fasole pentru a da aromă? Există multe condimente și ierburi pe care le puteți adăuga, de exemplu: oregano, cimbru, dafin, piper negru, chimen sau boia dulce.
De unde știi dacă fasolea este gătită? Pentru a spune dacă fasolea este suficient de gătită, încercați să le zdrobiți cu o furculiță. Dacă boabele sunt moi și se zdrobesc ușor, este gata. Dacă sunt încă tari, au nevoie de mai mult timp de gătit.
Pot adăuga alte ingrediente în oală în timp ce gătesc fasolea? Desigur ! Adăugarea altor ingrediente la fasole în timp ce se gătește este o modalitate excelentă de a îmbunătăți aroma și de a crea un fel de mâncare mai complet. Legumele precum ceapa, usturoiul, morcovii, țelina și ardeii sunt opțiuni bune. Carnea, precum slănină, șuncă sau chorizo, poate fi adăugată și pentru a da mai multă aromă și proteine fasolei.