Petitchef

Burek cu branza

Antreuri
4 porții
20 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pachet foi de placinta - Linco

1 pahar smantana-200 gr

4 oua

1 cutie fagaras

500 gr branza telemea- rasa

ulei ptr uns


pentru finisare :

1 ou + 100 gr smantana+ apa min+ seminte susan, in

Preparare

  • 1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
    2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;

    3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
    4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!

    5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!

Poze

Burek cu branza, poza 1Burek cu branza, poza 2Burek cu branza, poza 3



Comentarii (18):

costi1960
costi1960, 19/05/2015

Fantastica !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2015

E f buna aceasta reteta si usor de pregatit !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2015

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/05/2015

Foarte bun

(0) (0) Abuz
14/05/2015

F,gustoasa

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Un fel de placinta !!!

(0) (0) Abuz
14/05/2015

CRED CA ESTE FOARTE BUNA, DAR CAM SCUMPA, CRED

(0) (1) Abuz
14/05/2015

Asta e clasica placinta cu branza. Burek este un aperitiv arab care se pregateste dintr-un aluat faut in casa, sunt placintele individuale care se prajesc in ulei. S-ar putea face si din foi de placinta, adaptare romaneasca, dar se fac individual, se impacheteaza si se prajesc in ulei. Coapte in cuptor nu mai sunt burek...mai documentati-va cand transmiteti retete straine.

(2) (0) Abuz
14/05/2015

Imi place.

(0) (0) Abuz
14/05/2015

Vine vara, cât mai multe rețete fără carne!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Burek cu branza dulce
Burek cu branza dulce
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Burek cu carne
Burek cu carne
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Burek cu branza sarata
Burek cu branza sarata
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Quiche cu branza de capra si spanac
Quiche cu branza de capra si spanac
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaTofu – Branza de Asia!Tofu – Branza de Asia!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: