Petitchef

Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor

un desert cu ciocolata pentru zei
Advertisment"numai pentru zei''

Desert
15 porții
1 zi 10 h
3 zile 6 h
Dificil

Ingrediente

15

Garnitura de branza:

Pentru blat:

Glazura:

Preparare

  • ) Preincalziti cuptorul la 180C/350F. Vaporizati o tava de 34/22 cm (13/9 po) cu un spray vegetal sau ungeti-o cu un pic de ulei/unt.

    Pentru garnitura de branza, bateti branza impreuna cu zaharul pana cand compozitia este omogena.
  • Pentru prajitura, amestecati intr-un vas faina, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Cu un mixer amestecati bine zaharul si margarina/untul. Adaugati ouale si continuati sa amestecati.

    Incorporati amestecul de faina, praf de copt si bicarbonat alternand cu laptele si mixati pana cand aluatul este cremos si omogen.
  • Varsati jumatate din aluat in tava pregatita dinainte.

    Intindeti deasupra garnitura de branza si acoperiti-o cu restul de aluat. Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o pana cand prajitura este coapta, aproximativ 25 de minute.

    La mine a durat 35 de minute. Puneti tava pe un gratar si lasati prajitura sa se raceasca complet.
  • ) Pentru glazura, mixati bine zaharul pudra, laptele si ciocolata pana cand totul este cremos. Intindeti uniform peste prajitura racita.In reteta se spune ca pentru a intinde mai usor garnitura, trebuie pusa cu lingura din loc in loc peste aluat si apoi intinsa cu o mica paleta de metal.
  • Pentru glazura am pus ciocolata in lapte si am topit-o la microunde dupa care am adaugat zaharul si am amestecat totul foarte bine. Mi s-a parut ciocolata putina si glazura prea dulce. Am mai topit cam 75-100 gr de ciocolata amara (75% cacao) si am adaugat-o in glazura.

    Cred ca ar trebui folosita ciocolata amara, nu semi dulce si cred ca ar merge fara probleme 100-125 gr. Cantitatea de zahar nu cred ca se poate reduce pentru ca nu ar mai iesi glazura onctuoasa.


Întrebări:




Comentarii (23):

01/04/2014

Pp

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2014

Vghjkl

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2014

Prea Buna!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/04/2014

Buna

(0) (0) Abuz
30/03/2014

Exelenta

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Ok

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Abia astept sa o fac si eu!!!

(0) (0) Abuz
15/03/2014

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
15/03/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Para, sora marului sau darul zeilor? Para, sora marului sau darul zeilor? Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează