Prajitura vanilata
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
-
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
-
Prajitura la cana
-
Prajitura la microunde
Preparare
Preparare40 min
Gătire45 min
- Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 g zahar iar galbenusurile cu restul plus zaharul vanilat.In albusuri se incorporeaza usor galbenusurile si ele spumate bine apoi se cerne deasupra faina impreuna cu cacao.
- Compozitia obtinuta se imparte in doua si se coace sub forma de foi pe hartie de copt.Pana se racesc foile si siropul ,preparam crema astfel:galbenusurile le amestecam cu zaharul si 3 g apa si le tinem pe foc amestecand continuu pana incepe sa se formeze o spuma .
- Dam deoparte si adaugam gelatina care intre tim pus la inmuiat in 50 ml apa rece.Amestecam energic pana ce gelatina se dizolva bine.
- Compozitia de ou racita o amestecam cu frisca batuta si zaharul vanilat(lasam crema la rece cam 15 min inainte de a forma prajitura).Insiropam prima foaie turnam jumatate din compozitie ,procedam la fel si cu a doua foaie si cealalta jumatate de crema.
- Peste stratul al doilea de crema cernem cacao .Prajitura astfel formata o tinem la frigider cateva ore...dupa care poate fi portionata dupa preferinta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

tabacaru_c2014,
03/03/2015
Atentie la ingrediente, nu este posibil ca la 8 oua sa pui 8 g zahar, 7 g faina, 2 g cacao, apoi la 5 galbenusuri plus 250 g zahar pui 3 g apa? Cred ca este gresit, nu-i posibil sa folosesti asemenea cantitati ! Daca o corecteaza, o voi prepara! Atentie la postari, sunt prajituri alese si-i pacat, cine nu se pricepe se apuca s-o prepare si se pacaleste!