Petitchef

Prajitura cu menta si ciocolata

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

4 oua

100 g zahar

125 g faina

3 linguri cacao

100 gr ciocolata

o lingurita praf copt

un vf cutit sare

60 ml apa calduta


Crema:

200 g unt

100 grmargarina Unirea

15 linguri sirop menta

200-250 g zahar pudra

un galbenus de ou


Glazura 1:

100 g ciocolata

2 linguri sirop menta

40 g unt


Glazura 2:

220 g ciocolata

o lingura zahar

o lingura sirop menta

80 gr unt

o lingura ulei

Sirop

200 ml apa fiarta

3 linguri sirop menta

Preparare

  • Blat:
    Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele.
  • Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn.
  • Albusurile le mixam spuma.Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin. Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care a pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina.Coacem la 165-170 grade timp de 25minute.
  • Crema:
    Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor,adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin. Daca vi se taie orice crema cu unt/margarina, puneti bolul in care preparati crema pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.
  • Asamblare:
    Taiem blatul racit in doua, pe orizontala. Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta. Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric.
  • Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema. Dam pentru 10 minute. la frigider, scoatem si intindem restul de crema. Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore . Scoatem si cu un cutit zimtat portionam. Preparam glazura doi, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata.
  • A pus si poza cu siropul. A mai cumparat sirop, produs de alte firme, care era incolor si destul de putin mentolat. Acesta este grozav! Verde si puternic aromat.

Poze

Prajitura cu menta si ciocolata, poza 1Prajitura cu menta si ciocolata, poza 2Prajitura cu menta si ciocolata, poza 3


Comentarii:

28/02/2013

10

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu menta si mascarpone (cake after eight)
Prajitura cu menta si mascarpone (cake after eight)
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor
Prajitura cremoasa cu ciocolata a zeilor
15 porții
112 ore
Dificil
4.7 / 5
Rețetă Prăjitură cu cocos și ciocolată :)
Prăjitură cu cocos și ciocolată :)
15 porții
3h35m
Ușor
2.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permis

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: