Petitchef

Prajitura Delicia

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Foi:

Crema:

zaharul caramel:

Preparare

  • Foi:
    Se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar .Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .Compozitia obtinuta se imparte in 3.O parte o coloram cu cacao iar doua raman albe.
  • Le coacem pe hartie de copt. Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
  • Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama si spumam cu mixerul.
  • Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.
  • Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba . Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta .


Poze

Prajitura Delicia
Prajitura Delicia - poza 2
Prajitura Delicia - poza 3

Întrebări:




Comentarii (11):

Florica, 01/02/2020

EXCELENTA !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2016

Praful de budinca ? nu stiti sa faceti o crema mai sanatoasa,explicatiile lasa de dorit.
am gatit prajitura DELICIA si nu are nici o legatura cu aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
29/10/2016

Reteta este slab explicata,marimea tavi lipseste ,foarte putine detali,ce fel de compozitie este :lichida sau tare ca o coca care necesita sucire etc.(ptr.incepatori ar fi un ajutor foarte mare)Margarina se mai foloseste acuma in 2016 ??????? cind se stie cit este de daunatoare (vei zice asa este reteta ) Thanks & God bless !!!!

(1) (0) Abuz
02/11/2015

Nu e prajitura Delicia care mi-a incantat copilaria si care era mult mai buna. Chiar nu mai stiti sa faceti prajituri ca lumea? Nu v-a invatat Johannis ce inseamna lucrul bune facut?

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/11/2015

Confuza explicatia......si, doamnelor, nu mai folositi margarina !

(2) (0) Abuz
01/11/2015

Arata foarte bine ,este usor de facut .Sa inteleg ca iese un aluat care nu se coace pe dosul tavii ?
Ne mai interesa o dimensiune a tavii

(0) (0) Abuz
14/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
17/09/2013

E super

(0) (0) Abuz
23/04/2013

De vis

(0) (0) Abuz
14/04/2012

Tres bien

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează