Petitchef

Prajitura trandafirul negru

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru aluat:

700 g faina,

100 g margarina,

250 g zahar,

1 ou,

1 pachet praf de copt,

200 ml lapte.


Pentru umplutura:

250 g mac macinat,

100 g martipan/migdale/nuci,

1 ou,

100 ml lapte,

200 zahar pudra.


Pentru crema:

3 plicuri budinca de vanilie,

1 litru lapte,

250 g margarina/unt,

200 g zahar,

2 linguri zahar pudra.


Pentru ornat:

100 g ciocolata neagra,

10 g ciocolata alba.

Preparare

  • Aluatul:
    amesteci faina, margarina, zaharul, oul si praful de copt, adaugand lapte caldut putin cate putin, pana cand obtii un aluat care poate fi intins. Aluatul obtinut il imparti in 6 bucati egale.
  • Din 2 bucati, coci doua foi de marimea tavii, pe dosul acesteia.
  • Celelalte 4 parti le intinzi si pe ele una cate una si le umpli cu compozitia de mac.
  • Coci cele 4 rulade in interiorul tavii care a fost tapetata cu hartie de copt.
  • Umplutura:
    macul, zaharul, laptele, oul si martipanul se amesteca bine-bine pana cand devine o pasta. Martipanul se poate inlocui cu nuca sau migdale macinate. Ungi cu aceasta compozitie ruladele si le dai la cuptor pana devin aurii si trec testul scobitorii. Ruladele se vor uni intre ele in timpul coacerii si vor ramane lipite.
  • Crema:
    amesteci praful de budinca cu 200 ml lapte si zaharul, cei 800 ml de lapte ii pui la fiert, apoi adaugi compozitia in lapte si lasi la fiert pana se ingroasa. Cand e gata, lasi budinca la racit. Intre timp, freci 250g margarina cu 2 linguri de zahar pudra. Cand budinca s-a racit, o adaugi peste margarina frecata si amesteci bine.
  • Asamblare:
    pui intr-o tava mai mare prima foaie coapta, o ungi cu jumatate din crema de budinca, asezi peste ea cele 4 rulade coapte si lipite, fara sa le desparti, pui restul de crema, asezi si cea de-a doua foaie coapta si pregatsti glazura.
  • Topesti ciocolata neagra pe bain-marie, ungi foaia, apoi cu ciocolata alba faci cercuri in ciocolata neagra.

Poze

Prajitura Trandafirul negru, poza 1Prajitura Trandafirul negru, poza 2



Comentarii:

05/01/2017

Ok

(0) (0) Abuz
04/01/2017

AR TREBUI SA FIE SUPER!DAR CUM AM MAI MENTIONAT INTR-UN COMENTARIU,SUNT DIABETICA SI NU AM VOIE SI NICI NU TOLEREZ AMIDONUL.CU CE L-AS PUTEA INLOCUI?

(0) (0) Abuz
22/06/2016

Foarte buna trebui sa fie , voi incerca l proxima ocazie

(0) (0) Abuz
07/10/2012

F bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dame blanche, inghetata perfecta
Dame blanche, inghetata perfecta
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura trandafirul negru
Prajitura"trandafirul negru"
6 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura dinte de negru
Prajitura "dinte de negru"
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura dinte de negru (reteta video)
Prajitura dinte de negru (reteta video)
15 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: