Placinta cu dovleac

(4.59/5 - 64 voturi)
10 comentarii


  • Placinta cu dovleac
  • Placinta cu dovleac, Poza 2
  • Placinta cu dovleac, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Timpul de preparare:
20 minute
Timpul de gătire:
30 minute
Gata în:
50 minute
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru aluat:
- 500 g faina
- 250 g unt rece
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar fin
- coaja rasa de la o lamaie sau vanilie

Pentru umplutura:
- 1 dovleac mediu, aprox. 800 g pulpa rasa
- zahar dupa gust
- un cub de unt
- scortisoara, nucsoara, cuisoare

Preparare

Etapa 1

Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic si neted.

Etapa 2

A facut aluatul la robot si mi-a luat doar cateva minute. Inveliti aluatul in folie transparenta si il fati la rece. Pentru dimensiunile tavii mele folositi doar jumatate din compozitia de aluat, daca vreti sa folositi tot aluatul, dublati cantitatea de dovleac si faceti placinta intr-o tava mare.

Etapa 3

Umplutura:
Decojiti dovleacul si pulpa o dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un cub de unt caliti dovelacul pana se inmuaie putin. Adaugati zahar dupa gust. La urma aromatizati dovleacul cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Lasati sa se raceasca umplutura.

Etapa 4

Asamblare:
Intindeti o foaie de aluat si asezati-o in tava, adaugati umplutura de dovleac si alta foaie de aluat. Dati placinta la cuptorul preincazit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 01/11/2014, 19:23

Reteta e corecta doar ca untul trebuie sa fie rece si se framanta rapid (mixer eventual) altfel devine prea elastic aluatul. Dupa amestecare e bine sa fie lasat la rece macar 30 de minute. De asemenea, cuptorul trebuie sa fie bine incalzit si tava subtire, altfel se inmoaie prea mult foaia de dedesubt.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 04/10/2014, 23:36

Nu stiu cum ti- a iesit tie aluatul, insa eu ma straduiesc de 4 ore si este cea mai groaznica reteta de aluat. Ceasul rau m a impins s o aleg fix pe asta. Oribil!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/11/2013, 14:51

Este exact aluatul pe care il caut de o gramada de vreme! Multumesc!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/12/2012, 17:11

Otimooooooooooooo

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/02/2014, 23:53

Foarte buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/11/2013, 12:01

Delicioasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/07/2013, 20:43

Foarte bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/03/2013, 10:47

Foarte bun

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/11/2012, 12:37

Super buna

(0) (0) Abuz
Oana D.
5 / 5Oana D.
Postat 11/12/2012, 18:22

Fb

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale