Placinta cu dovleac

(4.59/5 - 64 voturi)
10 comentarii

  • Placinta cu dovleac
  • Placinta cu dovleac, Poza 2
  • Placinta cu dovleac, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
30 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru aluat:
- 500 g faina
- 250 g unt rece
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar fin
- coaja rasa de la o lamaie sau vanilie

Pentru umplutura:
- 1 dovleac mediu, aprox. 800 g pulpa rasa
- zahar dupa gust
- un cub de unt
- scortisoara, nucsoara, cuisoare

Preparare

Etapa 1

Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic si neted.

Etapa 2

A facut aluatul la robot si mi-a luat doar cateva minute. Inveliti aluatul in folie transparenta si il fati la rece. Pentru dimensiunile tavii mele folositi doar jumatate din compozitia de aluat, daca vreti sa folositi tot aluatul, dublati cantitatea de dovleac si faceti placinta intr-o tava mare.

Etapa 3

Umplutura:
Decojiti dovleacul si pulpa o dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un cub de unt caliti dovelacul pana se inmuaie putin. Adaugati zahar dupa gust. La urma aromatizati dovleacul cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Lasati sa se raceasca umplutura.

Etapa 4

Asamblare:
Intindeti o foaie de aluat si asezati-o in tava, adaugati umplutura de dovleac si alta foaie de aluat. Dati placinta la cuptorul preincazit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra.

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

01/11/2014

Reteta e corecta doar ca untul trebuie sa fie rece si se framanta rapid (mixer eventual) altfel devine prea elastic aluatul. Dupa amestecare e bine sa fie lasat la rece macar 30 de minute. De asemenea, cuptorul trebuie sa fie bine incalzit si tava subtire, altfel se inmoaie prea mult foaia de dedesubt.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/10/2014

Nu stiu cum ti- a iesit tie aluatul, insa eu ma straduiesc de 4 ore si este cea mai groaznica reteta de aluat. Ceasul rau m a impins s o aleg fix pe asta. Oribil!!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
05/11/2013

Este exact aluatul pe care il caut de o gramada de vreme! Multumesc!

(0) (0) Abuz
03/12/2012

Otimooooooooooooo

(0) (0) Abuz
15/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
19/07/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
11/03/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
20/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz
Oana D.
Oana D., 11/12/2012

Fb

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Supa crema de dovleac placintar





Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseColectie de retete cu dovleacColectie de retete cu dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale