Petitchef

Crema de zahar ars philadelphia

Desert
4 porții
30 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g branza-crema Philadelphia

la temperatura -camerei

100 g evaporated milk

250 g lapte

100 g zahar + 50 g pt. caramelizat

2 oua

2 galbenusuri

Preparare

  • Cele 50 g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
  • O mica paranteza: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor
    Intr-un castron se freaca bine branza-crema.
  • Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
  • Intre timp, intr-un catron se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt.
    Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. de 1cm inaltime.
  • Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.

Poze

Crema de zahar ars Philadelphia, poza 1Crema de zahar ars Philadelphia, poza 2



Comentarii:

Captain Cook, 14/05/2012

Intr-adevar, reteta ar trebui dublata. Eu am folosit mici recipiente pentru cuptor, dar compozitia mi-a ajuns doar pentru 5 mini-creme de zahar. Nu prea s-a justificat timpul petrecut pentru pregatire. In schimb, are un gust nemaipomenit! E mult mai buna decat reteta simpla, doar cu lapte si oua. Eu am adaugat si esenta de rom si vanilie.
PS: Cine cauta, gaseste. Laptele evaporat se poate obtine din lapte praf, apa si putin unt, amestecate pe foc.

(0) (0) Abuz
Dorind15, 11/09/2010

Lapte evaporat nu am auzit,

(0) (0) Abuz
CristinaK
Răspuns CristinaK:

Laptele evaporat este laptele din care s-a eliminat aproximativ 60% apa; un fel de lapte condensat, dar neindulcit.

valeria dumbravanu, 08/08/2009

Daca l-as gusta ar fi mai bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de zahar ars cu lapte de cocos
Crema de zahar ars cu lapte de cocos
10 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Crema mousseline
Crema mousseline
10 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Crema diplomat
Crema diplomat
8 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: