Petitchef

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Desert
8 porții
3 ore
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

6 oua

150 g zahar

50 ml ulei

3 linguri apa

1 lingurita praf de copt

120 g faina

10 g cacao

700 g prune ( fara samburi)


Crema:

400 g branza de vaci

200 ml frisca

100 g zahar pudra

2 vanilii

10 g gelatina granule


Glazura:

100 g ciocolata

2 lg ulei

Preparare

  • Pentru blat pregatim asa:

    Albusurile si apa se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare.

    Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul.

    Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare.

    Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in spuma.

    Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie.

    La restul de compozitie, adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava.

    Apoi asezam prunele.

    Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.
  • Intre timp pregatim crema:

    Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi adaugam zaharul pudra si vaniliile si amestecam in continuare.

    Hidratam gelatina dupa instructiuni.
    Batem frisca.

    Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie.
    Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza.

    Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului.
    Se da la rece pentru 2 ore.
  • Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei.

    Se intinde peste prajitura si se da iar la rece pana ce se intareste glazura.

    Se portioneaza si se mananca cu mareee pofta!!

Poze

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza, poza 1Prajitura marmorata cu prune si crema de branza, poza 2Prajitura marmorata cu prune si crema de branza, poza 3Prajitura marmorata cu prune si crema de branza, poza 4Prajitura marmorata cu prune si crema de branza, poza 5



Comentarii (33):

22/10/2013

Amestecul de branza dulce cu frisca este excelent(am folosit si la alte prajituri si chiar la tort).Mascarpone e "mic copil"pe langa aceasta combinatie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/12/2013

Arata bine dar pun pariu ca e foarte rea

(0) (0) Abuz
18/11/2013

Bunaaaaa

(0) (0) Abuz
04/11/2013

Sa ma pupi

(0) (0) Abuz
28/09/2013

Delicioasaaa!

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Arata bine si spes sa fie si gustoasa

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Arata bine o sa fac si eu

(0) (0) Abuz
03/08/2013

...arata bn...acum o pregatesc....dupa aspect cred ca e si buna....

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
22/02/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura marmorata
Prajitura marmorata
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Bagel cu somon, castravete si crema de branza
Bagel cu somon, castravete si crema de branza
1 porții
11 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaCrema de branzaCrema de branzaMascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: