Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata

(4.66/5 - 123 voturi)
17 comentarii

  • PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA
  • PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA, Poza 2
  • PRAJITURA CU FOI DIN ALBUS SI CREMA DE CIOCOLATA, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
40 min
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

INGREDIENTE BLATURI:
- 8 albusuri
- 400 g nuci macinate
- 250 g zahar
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri rase faina
- 3 linguri rase cacao
INGREDIENTE CREMA:
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 200 g zahar (de preferinta pudra)
- 4 linguri lapte caldut
- 1 ciocolata 100g amara
- 1 pachet unt
INGREDIENTE GLAZURA:
- 1 ciocolata mara 100g
- 2 linguri ulei

Preparare

Etapa 1

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra pina cand stau tepene si apoi adaugam pe rand restul ingredientelor,amestecand usor cu o lingura de lemn.

Etapa 2

Compozitia se imparte in 2-3 parti(depinde de marimea tavii) si se coc 2-3 foi pe dosul unei tavi captusite cu hartie de copt ca.15min la 175 grade.

Etapa 3

Dupa ce s-au scos din cuptor se trage imediat jos hirta de pe blaturi si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.

Etapa 4

Intr-e timp punem ingredientele pentru crema(in afara de unt si 100g zahar) intr-un castron si acesta se pune peste o alta oala, cu apa care fierbe si se amesteca in continuu pina cind compozitia devine foarte viscoasa.(30-40 min.)

Etapa 5

Se lasa compozitia la racit pina ce primeste temperatura camerei, la fel ca untul.Untul se freaca spuma cu cele 100g zahar amase si se daoga treptat din compozitia de crema foarta in masa de unt pina din aceste ingrediente consta o crema delicioasa.

Etapa 6

Aceasta crema se pune intr-e blaturi , care se pun la rece pina adoua zii cu o greutate peste ele nfacind doar 2 blaturi pus crema jumatate intr-e ele si jumatate deasupra si dat totul la frigider pentru citeva ore.Intr-e tim pus

ingredientele pentru glazura intr-o punga de naillon pe care introdus-o in apa calda .Apa tot reincalzit-o si intr-e degete amestecat ciocolata cu uleiul pina au devenit moi si maleabile taiat un coltisor pungii si astfel glazurat prajitura.In final nivelat glazura
si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa.

Etapa 7

In final nivelat glazura
si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa.In crema pus ceva esenta de rom iar blaturile prajiturii mi s-au parut uscate si insiropat cu un sirop din zahar caramelizat
+ esenta de rom Prajitura pus la frigider pina adoua zi doar a doua zii portionat. Va spun asa insiropate a iesit gustul prajiturii-fantastic!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (17):

09/04/2013

Are aproape aceeasi reteta ca tortul joffre
cred ca este f f buna
merita incercata

(0) (0) Abuz
01/06/2012

Nu anteleg nimic din reteta aceasta.ce faci mai exact la crema?

(0) (0) Abuz
08/11/2014

Am sa o fac si eu dupa cum arata trebuie sa fie buna mersi

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Foarte delicoasa

(0) (0) Abuz
16/12/2012

Arata super ..!

(0) (0) Abuz
19/12/2012

E bunaaa!!!!!

(0) (0) Abuz
21/12/2016

Esti ametit

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
19/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
06/01/2013

Super buna!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Inimi din foietaj cu Nutella pentru Sf. Valentin


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale