Petitchef

Prajitura cu rom si visine

Desert
5 porții
60 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
4 oua

120 g zahar tos

4 linguri apa fierbinte

130 g faina

30 g cacao

1 pliculet praf de copt

Pentru crema:4 galbenusuri

400 ml frisca lichida

1 pliculet de gelatina

1 ciocolata cu lapte

100 g zahar

125 ml rom

1 borcan de compot de visine

Preparare

  • Preparare blat:Intr-un castron spargem cele 4 oua.
    Adaugam zaharul tos.Punem cele 4 linguri de apa fierbinte.Si amestecam bine 10 minute pana ce rezulta o spuma.
  • Intr-un alt castron se pune faina faina si apoi adaugam si praful de copt.Se adauga si cacaoa si amestecam bine.Amestecul de faina, praf de copt si cacao se aduga peste spuma de oua si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava.Tava o bagam la cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cand blatul este copt se scoate din tava si se lasa la racit.
  • Preparare crema:Ciocolata se da pe razatoare. Visinele se pun la scurs si se pastreaza sucul din compot.Gelatina se dizolva intr-o cand cu apa de 200 ml apa.Intr-un castron se punem cele 4 oua, se adauga zaharul tos si se amesteca pana se incorporeaza, nu trebuie amestecat mult ci doar cat sa se amestece.Punem castronul cu galbenusurile deasupra unei oale cu apa fiarta,
  • Adaugam romul, lasam putin sa fiarba pana se topeste zaharul.Apoi adaugam gelatina si lasam crema sa se raceasca dupa care o bagam 20 minute la frigider pana se ingroasa.Intr-un castron mixam frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam ciocolata rasa si amestecam cu o lingura sau spatula pana se omogenizeaza.
  • Peste frisca amestecata cu ciocolata adaugam crema din frigider si incorporam totul bine.
    Cand am terminat si cu crema ne apucam de asamblarea prajiturii.Punem blatul pe un suport si-l insiropam cu sucul din compot.Poza asta nu a vrut sa-mi iasa deloc, peste blat punem crema intr-un start cat mai gros. Punem crema, nivelam si tot asa pana se termina toata crema.
  • Deasupra punem visinile, mie una nu mi-au ajuns si am pus cateva corcoduse din compot.Si la final punem ciocolata rasa deasupra.Va recomand cu toata increderea aceasta prajitura, se face destul de simplu si este super buna, dar va recomand sa folositi o tava de 24/30, ca sa va iasa atat blatul cat si crema foarte inalte, nu stiut si pregatit totul intr-o tava mai mare si de aceea nu mi-a iesit destul de inalta.

Poze

Prajitura cu rom si visine, poza 1Prajitura cu rom si visine, poza 2Prajitura cu rom si visine, poza 3Prajitura cu rom si visine, poza 4Prajitura cu rom si visine, poza 5Prajitura cu rom si visine, poza 6Prajitura cu rom si visine, poza 7Prajitura cu rom si visine, poza 8Prajitura cu rom si visine, poza 9Prajitura cu rom si visine, poza 10Prajitura cu rom si visine, poza 11Prajitura cu rom si visine, poza 12Prajitura cu rom si visine, poza 13Prajitura cu rom si visine, poza 14Prajitura cu rom si visine, poza 15Prajitura cu rom si visine, poza 16Prajitura cu rom si visine, poza 17Prajitura cu rom si visine, poza 18Prajitura cu rom si visine, poza 19Prajitura cu rom si visine, poza 20Prajitura cu rom si visine, poza 21

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura caraibiana cu rom si ciocolata
Prajitura caraibiana cu rom si ciocolata
6 porții
49 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
Prajitura cu doua blaturi si crema de ciocolata cu rom
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu crema de nuca si rom
Prajitura cu crema de nuca si rom
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: