Petitchef

Prajitura cu rom si visine

Desert
5 porții
1 oră
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Preparare blat:Intr-un castron spargem cele 4 oua.
    Adaugam zaharul tos.Punem cele 4 linguri de apa fierbinte.Si amestecam bine 10 minute pana ce rezulta o spuma.
  • Intr-un alt castron se pune faina faina si apoi adaugam si praful de copt.Se adauga si cacaoa si amestecam bine.Amestecul de faina, praf de copt si cacao se aduga peste spuma de oua si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava.Tava o bagam la cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cand blatul este copt se scoate din tava si se lasa la racit.
  • Preparare crema:Ciocolata se da pe razatoare. Visinele se pun la scurs si se pastreaza sucul din compot.Gelatina se dizolva intr-o cand cu apa de 200 ml apa.Intr-un castron se punem cele 4 oua, se adauga zaharul tos si se amesteca pana se incorporeaza, nu trebuie amestecat mult ci doar cat sa se amestece.Punem castronul cu galbenusurile deasupra unei oale cu apa fiarta,
  • Adaugam romul, lasam putin sa fiarba pana se topeste zaharul.Apoi adaugam gelatina si lasam crema sa se raceasca dupa care o bagam 20 minute la frigider pana se ingroasa.Intr-un castron mixam frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam ciocolata rasa si amestecam cu o lingura sau spatula pana se omogenizeaza.
  • Peste frisca amestecata cu ciocolata adaugam crema din frigider si incorporam totul bine.
    Cand am terminat si cu crema ne apucam de asamblarea prajiturii.Punem blatul pe un suport si-l insiropam cu sucul din compot.Poza asta nu a vrut sa-mi iasa deloc, peste blat punem crema intr-un start cat mai gros. Punem crema, nivelam si tot asa pana se termina toata crema.
  • Deasupra punem visinile, mie una nu mi-au ajuns si am pus cateva corcoduse din compot.Si la final punem ciocolata rasa deasupra.Va recomand cu toata increderea aceasta prajitura, se face destul de simplu si este super buna, dar va recomand sa folositi o tava de 24/30, ca sa va iasa atat blatul cat si crema foarte inalte, nu stiut si pregatit totul intr-o tava mai mare si de aceea nu mi-a iesit destul de inalta.


Poze

Prajitura cu rom si visine
Prajitura cu rom si visine - poza 2
Prajitura cu rom si visine - poza 3
Prajitura cu rom si visine - poza 4
Prajitura cu rom si visine - poza 5
Prajitura cu rom si visine - poza 6
Prajitura cu rom si visine - poza 7
Prajitura cu rom si visine - poza 8
Prajitura cu rom si visine - poza 9
Prajitura cu rom si visine - poza 10
Prajitura cu rom si visine - poza 11
Prajitura cu rom si visine - poza 12
Prajitura cu rom si visine - poza 13
Prajitura cu rom si visine - poza 14
Prajitura cu rom si visine - poza 15
Prajitura cu rom si visine - poza 16
Prajitura cu rom si visine - poza 17
Prajitura cu rom si visine - poza 18
Prajitura cu rom si visine - poza 19
Prajitura cu rom si visine - poza 20
Prajitura cu rom si visine - poza 21

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează