Petitchef

Prajitura dobos

Desert
10 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Foi:

500 g faina

100 g margarina

100 g zahar

2 linguri de miere

1 ou, 100 ml lapte

1 lg amoniac , sare


Crema:

8 galbenusuri sau 4 oua intregi

200 g faina

400 g zahar, zahar vanilinat,

300 g ciocolata 85% cacao es rom coselli.

400 g unt 85% grasime

600 ml lapte dulce

3-4 lg cacao neagra dr oetcker

zahar vanilinat, sau vanilie pura

Preparare

  • Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare.
  • Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! le-ean egalat dupa ce am montata praji.
  • Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 minute.
  • Dar sa va spun modul de preparare :
    Galbenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare. Separat faina se amesteca cu cacaua apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase.
  • Se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare.
  • Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare.

Poze

Prajitura Dobos, poza 1Prajitura Dobos, poza 2Prajitura Dobos, poza 3Prajitura Dobos, poza 4


Comentarii (16):

28/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
EVELYNN, 16/11/2014

E usor sa comentezi,fara sa ai habar,nu judecati dupa criterii aiurite,eu chiar am testat reteta,am fost multumita de rezultat,e o prajitura buna!

(0) (0) Abuz
07/03/2014

O prazitura ur si simplu delicioasa

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Bun bun bun:))))

(0) (0) Abuz
25/11/2013

Dobosul de pe vremea lui niculae avea si crema de vanilie : blat,crema cacao,blat,crema vanilie , blat etc si era o bunatate

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Minunat

(1) (0) Abuz
12/05/2013

:)

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Trebuie sa fie delicioasa o so prepar cat de curand

(1) (0) Abuz
22/12/2012

Este excelenta vei aunge un bucatar superb ...dupa mine

(1) (0) Abuz
13/12/2012

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Prajitura dobos
Prajitura dobos
8 porții
1h15m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura dobos
Prajitura dobos
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura divina
Prajitura divina
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: