Prajitura dobos

(4.45/5 - 108 voturi)
16 comentarii

  • Prajitura Dobos
  • Prajitura Dobos, Poza 2
  • Prajitura Dobos, Poza 3
  • Prajitura Dobos, Poza 4
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
10 porții
Preparare:
25 min
Gătire:
35 min
Gata în:
1 oră
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Foi:
- 500 g faina
- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 1 ou, 100 ml lapte
- 1 lg amoniac , sare

Crema:
- 8 galbenusuri sau 4 oua intregi
- 200 g faina
- 400 g zahar, zahar vanilinat,
- 300 g ciocolata 85% cacao es rom coselli.
- 400 g unt 85% grasime
- 600 ml lapte dulce
- 3-4 lg cacao neagra dr oetcker
- zahar vanilinat, sau vanilie pura

Preparare

Etapa 1

Se cerne faina, se adauga margarina tinuta la temperatura camerei, zaharul, mierea , oul batut bine, lg de amoniac, laptele si sare.

Etapa 2

Se amesteca bine ingredientele, iar aluatul obtinut trebuie se fie, gen, aluat de cornulete , din care se face un sul, pe care il impartin in sase bucati egale. La mine nu erau prea egale dar asta e! le-ean egalat dupa ce am montata praji.

Etapa 3

Folosim foi de copt, care le ungem cu ulei; aluatul se intinde in foi dreptunghiulare cam de 2 mm grosime si se coace pe fundul tavii, cam 13 minute.

Etapa 4

Dar sa va spun modul de preparare :
Galbenusurile se freaca cu zaharul si z. vanilat pana se deschid la culoare. Separat faina se amesteca cu cacaua apoi se pune laptele peste faina si se amesteca bine,inainte de al pune pe foc , ca sa nu faca cocoloase.

Etapa 5

Se torn si galbenusurile frecate cu zahar, apoi se pune pe foc mic, si se invarte continu pentru a evita prinderea cremei de vas ciocolata se rupe in bucati mici sau se da prin razatoare.

Etapa 6

Cand crema s-a ingrosat, luam vasul de pe foc, si il lasam la racit cam 15 minute. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la dizolvare.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (16):

EVELYNN, 16/11/2014

E usor sa comentezi,fara sa ai habar,nu judecati dupa criterii aiurite,eu chiar am testat reteta,am fost multumita de rezultat,e o prajitura buna!

(0) (0) Abuz
25/11/2013

Dobosul de pe vremea lui niculae avea si crema de vanilie : blat,crema cacao,blat,crema vanilie , blat etc si era o bunatate

(0) (0) Abuz
22/12/2012

Este excelenta vei aunge un bucatar superb ...dupa mine

(1) (0) Abuz
31/01/2013

Trebuie sa fie delicioasa o so prepar cat de curand

(1) (0) Abuz
28/01/2012

Srata foarte urat!!!sorry dezastru de urat!!!

(0) (1) Abuz
07/03/2014

O prazitura ur si simplu delicioasa

(0) (0) Abuz
17/12/2013

Bun bun bun:))))

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/08/2012

Dezastru

(0) (0) Abuz
09/04/2012

Fff.buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Mug cake - prajitura la canaMug cake - prajitura la canaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale