Petitchef

Prajitura cu suc de rosii

Desert
8 porții
40 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intr-un castron amesteci ingredientele pentru foi, adaugi faina cat cuprinde si framati cateva minute aluatul.
    Imparti in 3 parti aluatul, faci foile pe care le coci in cuptor la foc potrivit, pe fundul tavii, tapetate cu hartie de copt.
    Cam 10min stau in cuptor, nu mai mult, asa ca grija sa nu le arzi.

    Crema
    Se face un gris cu lapte, de o consistenta mai ferma decat un gris obisnuit, iar cand l-ai luat de pe foc adaugi vanilia si coaja rasa de lamaie. Il lasi sa se raceasca, min 30min, intr-o debara rece sau pe un balcon, ca acum e frig afara, iar cand este complet racit il amesteci cu untul pe care l-ai frecat in prealabil.

    Asamblarea
    Intr-o tava asezi o foaie, pui jumatate de crema, adaugi a doua foaie, pui jumatatea cealalta de crema, pui gemul sau marmelada deasupra, in strat foarte fin. Asezi urmatoarea foaie si presezi usor. Pui un servetel de bucatarie, eu am pus niste folie de aluminiu, peste care asezi un tocator ca sa fie ceva greu si lasi la rece pana a doua zi
    Tai prajitura si o pudrezi cu zahar pudra.

    Tips
    Este o prajitura fina si usor de facut.Este o prajitura cu foi de culoare roz somon, datorita sucului de rosii, dulce acrisoara, pufoasa, perfecta pentru dimineti reci de aproape iarna. Crema este pe baza de gris cu lapte, aromele preferate, unt, iar unul din straturi poate fi umplut cu gemul, marmelada preferata! Eu am ales lamaia ca si aroma, respectiv coaja de lamaie pentru aromatizarea grisului si marmelada de lamaie pentru unul din straturi. Ce a iesit.....un deliciu. Singura problema este ca trebuie sa o lasi de pe o zi pe alta pana sa o poti taia.


Întrebări:




Comentarii (26):

21/06/2013

Foarte buna si usor de preparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2013

Delicioasa eu o fac de ani de zile

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Foarte bun ,faceam si eu reteta si era f delicios .

(0) (0) Abuz
13/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
12/07/2013

E delicioasa cu crema din lamai si rahat.

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Bunaaaaaaaaa excelent

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Mishto

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Ffff buna!

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Ciao

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează