Petitchef

Prajitura cu suc de rosii

Desert
8 porții
40 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Foi

-10 linguri suc de rosii( pot fi rosii cubulete in sos, pasate cu un blender)

-10 linguri ulei

-10 linguri zahar

-1 lingurita amoniac pentru prajituri

-faina cat cuprinde

Crema

-200-250g gris

-coaja de la 2 lamai

-2 pliculete de zahar vanilat de burbon

-250g unt 82% frecat

-cateva linguri de zahar, dupa gust pentru gris

-600-700ml lapte( daca esti in post, inlocuieste laptele cu lapte de cocos si untul cu margarina)

-gem sau marmelada, de care vrei tu , eu am ales marmelada de lamai

Preparare

  • Intr-un castron amesteci ingredientele pentru foi, adaugi faina cat cuprinde si framati cateva minute aluatul.
    Imparti in 3 parti aluatul, faci foile pe care le coci in cuptor la foc potrivit, pe fundul tavii, tapetate cu hartie de copt.
    Cam 10min stau in cuptor, nu mai mult, asa ca grija sa nu le arzi.

    Crema
    Se face un gris cu lapte, de o consistenta mai ferma decat un gris obisnuit, iar cand l-ai luat de pe foc adaugi vanilia si coaja rasa de lamaie. Il lasi sa se raceasca, min 30min, intr-o debara rece sau pe un balcon, ca acum e frig afara, iar cand este complet racit il amesteci cu untul pe care l-ai frecat in prealabil.

    Asamblarea
    Intr-o tava asezi o foaie, pui jumatate de crema, adaugi a doua foaie, pui jumatatea cealalta de crema, pui gemul sau marmelada deasupra, in strat foarte fin. Asezi urmatoarea foaie si presezi usor. Pui un servetel de bucatarie, eu am pus niste folie de aluminiu, peste care asezi un tocator ca sa fie ceva greu si lasi la rece pana a doua zi
    Tai prajitura si o pudrezi cu zahar pudra.

    Tips
    Este o prajitura fina si usor de facut.Este o prajitura cu foi de culoare roz somon, datorita sucului de rosii, dulce acrisoara, pufoasa, perfecta pentru dimineti reci de aproape iarna. Crema este pe baza de gris cu lapte, aromele preferate, unt, iar unul din straturi poate fi umplut cu gemul, marmelada preferata! Eu am ales lamaia ca si aroma, respectiv coaja de lamaie pentru aromatizarea grisului si marmelada de lamaie pentru unul din straturi. Ce a iesit.....un deliciu. Singura problema este ca trebuie sa o lasi de pe o zi pe alta pana sa o poti taia.

Întrebări:




Comentarii (26):

21/06/2013

Foarte buna si usor de preparat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/09/2013

Delicioasa eu o fac de ani de zile

(0) (0) Abuz
20/08/2013

Foarte bun ,faceam si eu reteta si era f delicios .

(0) (0) Abuz
13/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
12/07/2013

E delicioasa cu crema din lamai si rahat.

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Bunaaaaaaaaa excelent

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Mishto

(0) (0) Abuz
28/01/2013

Ffff buna!

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Ciao

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii
Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu foi din suc de rosii
Prajitura cu foi din suc de rosii
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu suc de portocale
Prajitura cu suc de portocale
8 porții
5 ore
Dificil
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiCateva motive sa consumati rodie sau suc de rodieCateva motive sa consumati rodie sau suc de rodiePanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: