Petitchef

Chutney de ceapa cu rosii

Antreuri
2 porții
5 min
10 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 cepe medii

1 chilli rosu sau verde proaspat

2 linguri nuca de cocos

1 rosie medie

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita seminte coriandru macinate

2 linguri ulei

1/4 lingurita sare

Preparare

  • Incalziti uleiul si cand e suficient de fierbinte (dar nu fumega inca) puneti chilli-ul si ceapa tocate. Tineti pe foc invartind frecvent pana ce ceapa devine translucida.
  • Atunci adaugati turmericul si coriandrul.

    Puneti si rosia tocata, sarea. Mai tineti pe foc pana ce rosia se inmoaie.
  • Luati de pe foc. Lasati sa se racoreasca 5-10 minute.
  • Apoi puneti totul in blender, impreuna cu cele 2 linguri de nuca de cocos.

    Mixati pana ce rezulta o pasta fina.

    Adaugati apa cata vreti ca sa obtineti un sos mai lung.



Comentarii:

24/06/2012

Interesanta reteta, trebuie incercata asociaerea dintre ceapa si cocos, ardei iute. j.v.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chutney iute din vinete
Chutney iute din vinete
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chutney de mango
Chutney de mango
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chutney de rosii
Chutney de rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Choux cu foie gras si confit de ceapa
Choux cu foie gras si confit de ceapa
20 porții
55 min
Foarte ușor
2.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: