Petitchef

Prajitura din aluat frantuzesc

Desert
8 porții
35 min
12 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru umplutura si decorat:

Preparare

  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 220°C ( 200°C cu ventilator sau treapta 4-5 ). Se dau in fiert 250 ml de apa cu untul. Se adauga faina dintr-odata si se amesteca, pana cand se desprinde aluatul sub forma de bulgare de pe fundul vasului, unde se formeaza o pojghita alba. Se ia vasul de pe foc. Se adauga ouale treptat.
    Se intinde aluatul in tava, se stropeste cu apa si se coace 10-12 minute fara sa se mai deschida usa cuptorului ! Se scoate blatul copt si se lasa sa se raceasca.
    Se strecoara cocktailul de fructe intr-o strecuratoare, se pastreaza sucul. Se taie blatul in 3 fasii(a cate 8 X 40 cm). Resturile de aluat se faramiteaza. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se incalzesc 3 linguri din sucul de fructe, in care se dizolva gelatina, se adauga la fructe si se lasa sa se raceasca.
    Se bate frisca spuma cu zaharul, vanilia si intaritorul. Se ung doua dintre fasii cu amestecul de fructe si cu frisca si se suprapun. Ultima fasie se taie in bucati late de 4 cm si se aseaza deasupra. Se ung marginile prajiturii cu frisca si se orneaza cu resturile de aluat faramitat. Se presara cu zahar pudra.


    POFTA BUNA !


Întrebări:




Comentarii (20):

30/07/2013

Nu am incercat reteta asta dar am facut altele de pe site-ul acesta, sunt super.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2016

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
01/06/2015

F.bun

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 31/05/2015

Explicatie foarte complicata !!!!!! in nici un caz nu e aluat frantuzesc ci aluat pentru ecler.

(0) (0) Abuz
31/05/2015

Prea multa gelatina

(1) (0) Abuz
31/05/2015

Nu e ce pare a fi!

(1) (0) Abuz
31/05/2015

Buna reteta

(0) (0) Abuz
31/05/2015

E minunata

(0) (0) Abuz
31/05/2015

Reteta gresita,acesta nu e aluat frantuzesc

(2) (0) Abuz
06/02/2014

E superba,,,

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Foietajul sau aluatul frantuzesc Foietajul sau aluatul frantuzesc

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează