Petitchef

Pasca cu ciocolata

Desert
8 porții
1 h 45 m
45 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Cum am procedat:
    Am amestecat cacaua cu zaharul si laptele si am fiert la bain-marie, amestecand continuu, pana s-a ingrosat.
    Am luat de pe foc craticioara si am pus-o intr-un vas cu cuburi de gheata pentru a grabi racirea, amestecand continuu.
    Am adaugat apoi galbenusurile si un ou intreg, incorporandu-le pe rand, apoi margarina si apoi smantana. La urma am adaugat si aromele (rom/coniac, coaja rasa de la o lamaie, vanilie).
    Am tapetat o tava rotunda cu hartie de copt, am asezat aluatul de cozonac si l-am intepat cu furculita din loc in loc, am presarat pesmetul si am adaugat apoi compozitia de ciocolata.
    Am introdus tava in cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca cca 45 de minute. Se face, eventual, proba cu paiul.
    Se scoate pasca din forma dupa ce s-a racit.
    Pentru ornat, am folosit ciocolata alba rasa pe care am asezat-o in centru sub forma de cuib cu 4 ousoare de ciocolata, asa cum se vede in imagini.


Întrebări:




Comentarii:

14/04/2015

Pasca= Cozonac tradițional făcut din aluat dospit umplut cu brânză de vaci, stafide, smântână etc. care se mănâncă de obicei la Paști de către creștinii ortodocși (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a, 1998).
In rest o prajitura cu prea multe oua, margarina? smantana, o adunare generala. Poate fi buna pentru unii, nu pentru mine.

(0) (0) Abuz
13/04/2015

F buna

(0) (0) Abuz
13/04/2015

Pare apetisanta,pasca fara branza?!!

(0) (0) Abuz
13/04/2015

Eu, cred ca ,prea multe oua , smintina si margarina

(0) (0) Abuz
08/04/2012

Mai vedem....niaaaaaaaaaaaaaa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează