Petitchef

Rulada cu dovleac

Desert
4 porții
60 min
50 min
Foarte ușor
  • Rulada cu dovleac
  • Rulada cu dovleac, poza 2
  • (4.71/5 - 35 voturi)
  • 5
Rulada cu dovleac
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
foaia de rulada (25 x 35 cm)

- 4 oua

- 70 g faina

- 1 lingura plina cacao

- 70 g zahar

- 2 linguri ulei

- 2 linguri apa

- frisca

- 200 ml smantana dulce

- 2 linguri zahar pudra

Smantana se bate frisca impreuna cu zaharul.

- crema-1

- 1/4 dovleac (*)

- 200 g branza

- crema Philadelphia

- la temp. camerei

- 4 linguri zahar

- esenta de rom

- 1/2 frisca

- crema-2

- 1/3 crema-1

- 1/2 frisca

decor

- 100 g seminte de dovleac decojite

- putin prajite si tocate

Preparare

  • Galbenusurile se spumeaza cu jumatate din cantitatea de zahar. Peste ele se toarna treptat uleiul, apoi apa, amestecand continuu. Se adauga si faina cernuta impreuna cu cacaua si se amesteca usor.
  • Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar. Se adauga in 3 reprize peste compozitia precedenta, amestecand usor.
  • Totul se toarna in tava cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 7~10 min. In fuctie de cuptor timpul de coacere poate varia, de aceea este bine ca dupa aprox. 7 min. sa se verifice daca foaia s-a copt... daca este tinuta prea mult la cuptor se va usca prea tare si va crapa cand se va rula.
  • Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe alta hartie de copt, se desprinde hartia pe care a fost coapta si se ruleaza usor impreuna cu noua hartie (cea pe care a fost rasturnata).
  • crema-1
    1/4 dovleac - dupa ce curatat si fiert la aburi avut aprox. 400 g
    Dovleacul se fierbe la aburi sau se coace, apoi cat este inca fierbinte se face piure si se amesteca bine cu zaharul si branza-crema. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca.
  • Se desface foaia de rulada.
    Se opreste 1/3 din cantitatea de crema-1, iar restul se intinde pe foaie si se ruleaza.
  • crema-2
    1/3 din crema-1 oprita se amesteca cu cealalta jumatate de frisca si cu aceasta noua crema se imbraca rulada.
    Pe toata suprafata ruladei se presara semintele de dovleac.
    Se da la rece cel putin jumatate de ora dupa care se poate taia.


Comentarii:

15/10/2016

Super,am sa o incerc.

(0) (0) Abuz
atena_p2014
atena_p2014, 14/10/2016

Multumesc!F.buna!

(0) (0) Abuz
15/10/2016

Excelenta !!!!!

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
14/10/2016

Gustos!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseSemintele de dovleac – semintele cu puteri miraculoaseColectie de retete cu dovleacColectie de retete cu dovleac

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: