- Home
- Rețete
- Mancare
- Retete cu ceapa
- Sarmale fara foc (raw)
Sarmale fara foc (raw)
Ingrediente
Numarul de porții: 4
Preparare
- Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Asa arata hrisca gata inmuiata.
- Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem. Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru.
- Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.
- Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata . Serviti imediat. Se pastreaza la frigider, insa nu pt multe zile.
- Aceste sarmale sunt mult mai sanatoase si nutritive decat sarmalele gatite pe foc. Isi pastreaza proprietatile iar gustul lor va va surprinde: seamana mult cu cele gatite insa nuca si uleiul presat la rece le da o savoare aparte.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe
Comentarii:
ESTE OK.
Stiu sigur ca sunt foarte bune, am facut si eu.
F f bune si sanatoase!!!
Pare ok
Sunt foarte gustoase!
Super bune!!!!