Sarmale fara foc (raw)

De Retete vegane
(4.57/5 - 47 voturi)
6 comentarii


  • Sarmale fara foc (raw)
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 2
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 3
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 4
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 5
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 6
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 7
  • Sarmale fara foc (raw), Poza 8
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Timpul de preparare:
60 minute
Timpul de gătire:
20 minute
Gata în:
1 h, 20 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 100 g hrisca
- 100g nuca
- 50 g morcov
- 10 g ceapa
- 10 g patrunjel
- 10 frunze mari de varza murata
- 500 g rosii
- 1 l-ta rasa nucsoara
- cimbru
- sare, piper
- 3-4 l ulei presat la rece

Preparare

Etapa 1

Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Asa arata hrisca gata inmuiata.

Etapa 2

Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem. Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru.

Etapa 3

Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.

Etapa 4

Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata . Serviti imediat. Se pastreaza la frigider, insa nu pt multe zile.

Etapa 5

Aceste sarmale sunt mult mai sanatoase si nutritive decat sarmalele gatite pe foc. Isi pastreaza proprietatile iar gustul lor va va surprinde: seamana mult cu cele gatite insa nuca si uleiul presat la rece le da o savoare aparte.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 20/12/2013, 12:16

Stiu sigur ca sunt foarte bune, am facut si eu.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/12/2013, 08:54

F f bune si sanatoase!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/12/2012, 09:42

Sunt foarte gustoase!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 10/08/2012, 09:21

Super bune!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/01/2015, 13:32

ESTE OK.

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 20/03/2013, 16:23

Pare ok

(0) (0) Abuz

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale