Petitchef

Sarmale fara foc (raw)

Desert
4 porții
60 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g hrisca

- 100g nuca

- 50 g morcov

- 10 g ceapa

- 10 g patrunjel

- 10 frunze mari de varza murata

- 500 g rosii

- 1 l-ta rasa nucsoara

- cimbru

- sare, piper

- 3-4 l ulei presat la rece

Preparare

  • Hrisca si nuca se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua zi se scurg. Asa arata hrisca gata inmuiata.
  • Varza se lasa 30-60 minute in apa (la desarat), in functie de cat de sarata o vrem. Nuca, ceapa si patrunjelul se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, cimbru.
  • Taiati frunzele de varza in 2, decupand nervurile. Intr-un capat al frunzei puneti o lingura cu varf din compozitie si indoiti coltul spre interior. Aduceti si marginile pe interior, apoi rulati strans pana se termina frunza.
  • Faceti o salata din rosiile date pe razatoare, nervurile de la varza tocate si ulei. Puneti sarmalele intr-o cratita si turnati peste ele salata . Serviti imediat. Se pastreaza la frigider, insa nu pt multe zile.
  • Aceste sarmale sunt mult mai sanatoase si nutritive decat sarmalele gatite pe foc. Isi pastreaza proprietatile iar gustul lor va va surprinde: seamana mult cu cele gatite insa nuca si uleiul presat la rece le da o savoare aparte.
R Retete vegane

Poze

Sarmale fara foc (raw), poza 1
Sarmale fara foc (raw), poza 2
Sarmale fara foc (raw), poza 3
Sarmale fara foc (raw), poza 4
Sarmale fara foc (raw), poza 5
Sarmale fara foc (raw), poza 6
Sarmale fara foc (raw), poza 7
Sarmale fara foc (raw), poza 8


Comentarii:

05/01/2015

ESTE OK.

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Stiu sigur ca sunt foarte bune, am facut si eu.

(0) (0) Abuz
11/12/2013

F f bune si sanatoase!!!

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Pare ok

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Sunt foarte gustoase!

(0) (0) Abuz
10/08/2012

Super bune!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale cu pasat ( crupe )
Sarmale cu pasat ( crupe )
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmale crude
Sarmale crude
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.