Petitchef

SARMALE CU PASAT ( CRUPE )

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pasatul spalat bine si pus la fiert pentru cateva minute cu o cana de apa. fiert pana ce a absorbit toata apa. Facut operatiunea asta pentru ca nu stiam cat de repede fierbe si zis ca este mai bine sa fie putin fiert ca sa nu tin sarmalele mult timp la cuptor asteptand sa se faca pasatul.
  • Ceapa o taiem marunt, la fel si ardelul, iar morcovul il dam pe razatoare.Kaizerul il taiem cat se poate de marunt.Punem la calit in ulei, ceapa, morcovul , ardelul si ceva verdeata, lasam cateva minute pana se moaie ceapa apoi adaugam in cratita afumatura si pasatul, amestecam bine, adaugam apoi sucul de rosii si condimentele mai lasam cateva minute pe foc sa se amestece bine ingredientele si gusturile si cam asta e compozitia pentru sarmale.
  • Cat se raceste un pic compozitia, separam frunzele de varza de pe cotor iar frunzele de vita le oparim putin in apa clocotita.
    Fiert intr-un vas yena in care pus pe fund ceva varza taiata marunt si cateva frunze de dafin.Facut apoi sarmalele , pus in straturi in vas iar deasupra pus din nou cateva frunze de varza si cateva frunze de dafin.
  • Punem in vas si apa, pana la jumateatea vasului si le dam la cuptor , la foc mediu spre mic pentru aproximativ doua ore.Se servesc cu mamaliguta si smantana.Sunt foarte bune, dureaza cam mult dar nu fac sarmale in fiecare saptamana asa ca merita efortul zic .


Poze

SARMALE CU PASAT ( CRUPE )
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 2
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 3
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 4
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 5
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 6
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 7
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 8
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 9
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 10
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 11
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 12
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 13
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 14
SARMALE CU PASAT ( CRUPE ) - poza 15

Întrebări:




Comentarii (11):

Dante, 08/04/2020

Salut. Am mancat prima data in viata mea la Bihor, foarte bune.

Dar, care-i treaba cu Ardelul????? Sigur ai vrut sa spui Ardei.

1. Ardel/a, G. (Hris I 506); -ea, act; 2. în genitiv: Poiana Ardélei (Drăg 365).

sursa: Onomastic (1963) adăugată de blaurb. acțiuni

(0) (0) Abuz
craciunita_l2013
craciunita_l2013, 22/03/2017

DACA SUNT SARMALE DE POST, CE CAUTA AFUMATURA SI JUMARILE, IN COMPOZITIE ? EU CONSIDER CA ACEASTA NU-I O RETETA DE POST !

(0) (0) Abuz
20/03/2017

Unde gasim crupele ? pasatul ?
am gustat si au fost excelente, dar eu nu am avut posibilitatea sa le gatesc, dintr-un motiv obiectiv....crupele
pacat ca unii jignesc, fara sa faca efortul sa se documenteze sau sa guste...lipsa de educatie

(0) (0) Abuz
14/01/2014

Superbeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

(0) (1) Abuz
28/11/2013

10

(0) (1) Abuz
06/05/2013

+++

(0) (1) Abuz
22/02/2013

Ok :)

(0) (0) Abuz
21/12/2012

Bravo - da ardeiul ???

(0) (1) Abuz
03/08/2012

Si mie imi plac sarmalele cu pasat foarte mult!

(1) (1) Abuz
03/05/2012

Sunt forte bune eu fac des.

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Retete de …sarmale Retete de …sarmale Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează