Petitchef

"saviecuta" cu mac si nuca -baigli

Desert
7 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 7

Aluat:

500 g faina

250 g margarina Rama la cub sau Unirea

2 linguri mari de smantana

100 g untura de porc

2 galbenusuri

un praf de sare si unul de zahar


Maia:

25 g. drojdie proaspata

2 lingurite zahar

putin lapte caldut


Umplutura:

250 g. mac/nuca

200 g. zahar

100 ml. lapte

Pentru uns foile: - 3 galbenusuri

Preparare

  • Prima data se face maiaua:
    Se pune drojdia intr-un bol; se presara zahar deasupra si se amesteca bine.
    Se adauga laptele si se presara putina faina peste intreaga compozitie.
    In 5-10 minute, daca drojdia e proaspata, trebuie sa creasca.
  • Se pune toata faina intr-un bol incapator si se adauga maiaua,se adauga smantana, un praf de sare si zahar, si galbenusurile (albusurile se vor folosi ulterior la compozitia de nuca si mac, pentru a le subtia)
  • Se adauga apoi margarina, incalzita putin la microunde, si se framanta bine, bine,pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe maini. Se acopera si se lasa la dospit langa o sursa de caldura.
  • In acest timp, pregatim umpluturile, la plural,caci la noi "saviecuta" inseamna: si cu mac si cu nuca!!!Deci, se incalzeste laptele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul.
    Cand zaharul se topeste, se adauga macul, respectiv -nuca, gata macinate.
    Cand cele doua compozitii se racesc, se amesteca cu albusurile batute spuma+putin zahar.
  • Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou:
    Se baga in cuptorul deja incins, pentru mai mult de jumatate de ora, la 180 grade C.

Poze

Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 1Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 2Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 3Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 4Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 5Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 6Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 7Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 8Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 9Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 10Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 11Saviecuta cu mac si nuca -Baigli, poza 12



Comentarii (15):

22/09/2018

ExceBUNAAAAAAAAAAAAAlenta!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cameliapad, 30/07/2018

Ce s-a intamplat cu untura?

(0) (0) Abuz
15/05/2017

Pare gustoasa

(0) (0) Abuz
11/04/2017

Arata foarte bine !

(0) (0) Abuz
petrescu_g
petrescu_g, 28/03/2017

Margarina?! la microunde?!

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Mincinoaso

(0) (0) Abuz
alin_s2013
alin_s2013, 10/11/2013

Superb!

(0) (0) Abuz
14/05/2013

O sa fac si eu reteta asta

(0) (0) Abuz
04/05/2013

Este f buna, indiferent ce desert faci acesta sigur e bun.

(0) (0) Abuz
29/12/2012

Suuuuuuuuuuuuuuuuper bun...a AVUT MULT SUCCES LA MASA DE CRACIUN.....

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Saviecuta cu mac (baigli) sau cozonacei ca-n banat
Saviecuta cu mac (baigli) sau cozonacei ca-n banat
4 porții
1h50m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Baigli cu mac si nuca
Baigli cu mac si nuca
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Beigli(rulada cu nuca sau mac)
Beigli(rulada cu nuca sau mac)
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: