Supa crema de dovleac

(4.43/5 - 191 voturi)
30 comentarii


  • Supa crema de dovleac
  • Supa crema de dovleac, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 10 minute
Gata în: 25 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 kg dovleac
- 1 ceapa medie
- 2 cartofi medii
- 2 morcovi medii
- 1 pastarnac
- o jumatate de mar mare
- 150 gr smantana grasa
- 30 gr vegeta fara sare
- sare dupa gust

Preparare:

Etapa 1:

Dovleacul se spala, se scot samburii, se taie in jumatate si se da cuptor timp de aproximativ o ora. Dupa coacere se curata de coaja si se feliaza.

Etapa 2:

Restul legumelor se spala, se curata, se feliaza si se pun la fiert cu vegeta.

Etapa 3:

Dupa aproximativ 35-40 minute se adauga si dovleacul.

Etapa 4:

Se fierbe dovleacul timp de 15 minute in supa.

Etapa 5:

Legumele se paseaza in blender si se amesteca cu zeama.

Etapa 6:

Se sareaza si se amesteca cu smantana.

Etapa 7:

Se serveste calda cu cateva fire de ulei de masline, crutoane si smantana.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 23/08/2015, 08:47

Eu folosesc ulei de masline de cateva zeci de ani si niciodata nu am gasit fire de ulei de masline. Cred ca te-a batut soarele in cap Isabela. Dar rau de tot ! In rest este o reteta ordinara. Nimic interesant sau deosebit. Fereasca Sfantul sa vizitez site-ul. Mai bine o iau la fuga !

(0) (0) Abuz
vasile_georgita
5 / 5vasile_georgita
Postat 24/10/2013, 08:36

Intr-adevar, f. buna (supa); dar nu inteleg ce legatura are bostanul nostru romanesc cu tampenia americana Halloween ? "Adoptam" pe negandite toate "zoaiele" celor din vest ??? Sorry

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/10/2011, 10:54

Cred ca ar fi mai sanatos daca am putea folosi in loc de Vegeta, condimente naturale, faa E-uri. In rest, foarte buna reteta.
Multumimim !

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 23/08/2015, 11:40

Cu o asemenea "reteta" te-ai compromis total. Mie mi-ar fi rusine sa ma prezint in fata cititorilor cu asa o catastrofa!

(0) (0) Abuz
DIANA30
2 / 5DIANA30
Postat 23/08/2015, 10:08

Avem o oferta speciala si noua de lucru part-time . Cereti mai multe informatii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (0) Abuz
1 / 5cris_nedelcovici
Postat 08/10/2015, 11:27

Nu inteleg de ce mai fierbi dovleacul dupa ce l-ai copt !!!! si vedeta? oribil !.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 11:27

Tocmai am primit si eu 1/2 de dovleac,voi face si eu supa aceasta.Multumesc !

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 28/10/2013, 11:20

Am facut mai demult si a fost foarte buna!!! O sa mai fac de halloween

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (30)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale