Supa crema de dovleac

(4.43/5 - 191 voturi)
29 comentarii


  • Supa crema de dovleac
  • Supa crema de dovleac, Poza 2
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
10 min
Gata în:
25 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1 kg dovleac
- 1 ceapa medie
- 2 cartofi medii
- 2 morcovi medii
- 1 pastarnac
- o jumatate de mar mare
- 150 gr smantana grasa
- 30 gr vegeta fara sare
- sare dupa gust

Preparare

Etapa 1

Dovleacul se spala, se scot samburii, se taie in jumatate si se da cuptor timp de aproximativ o ora. Dupa coacere se curata de coaja si se feliaza.

Etapa 2

Restul legumelor se spala, se curata, se feliaza si se pun la fiert cu vegeta.

Etapa 3

Dupa aproximativ 35-40 minute se adauga si dovleacul.

Etapa 4

Se fierbe dovleacul timp de 15 minute in supa.

Etapa 5

Legumele se paseaza in blender si se amesteca cu zeama.

Etapa 6

Se sareaza si se amesteca cu smantana.

Etapa 7

Se serveste calda cu cateva fire de ulei de masline, crutoane si smantana.






Punctează această reţetă:

Comentarii (29):

1 / 5
Postat 23/08/2015, 08:47

Eu folosesc ulei de masline de cateva zeci de ani si niciodata nu am gasit fire de ulei de masline. Cred ca te-a batut soarele in cap Isabela. Dar rau de tot ! In rest este o reteta ordinara. Nimic interesant sau deosebit. Fereasca Sfantul sa vizitez site-ul. Mai bine o iau la fuga !

(0) (0) Abuz
vasile_georgita
5 / 5vasile_georgita
Postat 24/10/2013, 08:36

Intr-adevar, f. buna (supa); dar nu inteleg ce legatura are bostanul nostru romanesc cu tampenia americana Halloween ? "Adoptam" pe negandite toate "zoaiele" celor din vest ??? Sorry

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/10/2011, 10:54

Cred ca ar fi mai sanatos daca am putea folosi in loc de Vegeta, condimente naturale, faa E-uri. In rest, foarte buna reteta.
Multumimim !

(1) (0) Abuz
1 / 5
Postat 23/08/2015, 11:40

Cu o asemenea "reteta" te-ai compromis total. Mie mi-ar fi rusine sa ma prezint in fata cititorilor cu asa o catastrofa!

(0) (0) Abuz
1 / 5cris_nedelcovici
Postat 08/10/2015, 11:27

Nu inteleg de ce mai fierbi dovleacul dupa ce l-ai copt !!!! si vedeta? oribil !.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 11:27

Tocmai am primit si eu 1/2 de dovleac,voi face si eu supa aceasta.Multumesc !

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 28/10/2013, 11:20

Am facut mai demult si a fost foarte buna!!! O sa mai fac de halloween

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 17:49

De exceptie !Gustoasa,aratoasa si...(devreme acasa)usor de preparat.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/10/2013, 10:11

Excelenta aceasta supa de dovleac! Multumesc Petitchef.!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 24/10/2013, 19:31

Stiam ca dovleacul are seminte, nu samburi....

(1) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale