Petitchef

Tarta cu frisca si fructe

Desert
12 porții
90 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12
Pentru BLAT

4 oua

8 g zahar

2 l ulei

5 g faina

coaja de lamaie si portocala rasa,

-esenta de vanilie.

Pentru SIROP

apa 200 ml

zahar si arome de vanilie sau rom

FRISCA SI FRUCTE

400 ml frisca lichida

2 portocale si struguri pt decor

Preparare

  • Blatul se face dupa reteta clasica si daca se respecta toate operatiile nu are cum sa nu reuseasca. Se separa albusul de galbenus (ouale trebuie sa fie la temperatuta camerei), se bat galbenusurile cu 4 lg de zahar si f putina apa (2 lg pt a se topi mai usor zaharul) se pune esenta, coaja de lamaie si portocala si uleiul.
  • Intre timp se pregateste cuptorul si tava pt copt care se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, sau mai nou exista hartie pt copt care se unge cu f putin ulei, apoi se bat galbenusurile spuma, iar cand acestea nu se desprind de pe vas daca se intoarce vasul cu susul in jos se adauga cate o lingura de zahar in ploaie se mai bate pana spuma e mai densa.
  • Se toarna galbenusurile peste albus si se pune faina in ploaie si se amesteca foarte usor de sus in jos cu telul. Nu trebuie amestecat cu mixerul faina caci toata cantitatea de aer inglobata in albusuri si galbenusuri dispare, blatul creste natural fara afanatori numai cu aerul inglobat, care la temperatura inalta formeaza bulele de aer din blat prin evaporarea apei.
  • Se coace la cuptorul incalzit in prealabil la temperatura mai mica la inceput pt a permite cresterea blatului, fara a deschide usa timp de 15 min (120-140 gr), apoi se mareste temperatura la 180 grade, este gata dupa aprox 50-60 min cand se palpeaza blatul si compozitia revine la loc (este elastic). Intre timp se prepara siropul care trebuie fiert (apa zaharul si aromele) pt a nu fermenta.
  • Se bate frisca daca e din smantana se adauga zahar la urma si arome, iar daca e vegetala din comert gen Hulala nu mai trebuie adaugat nimic
    Blatul racit se insiropeaza, se pune un strat de frisca se portioneaza apoi se toarna diferite aveline cu posul cu sprit sau ce ce avem, se decoreaza cu fructe (de tot felul).

Poze

Tarta cu frisca si fructe, poza 1
Tarta cu frisca si fructe, poza 2
Tarta cu frisca si fructe, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mere si frisca
Tarta cu mere si frisca
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si frisca
Tarta cu capsuni si frisca
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu banane si frisca
Tarta cu banane si frisca
6 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta Stea cu fructe
Tarta Stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - Petitchef
Tarta cu lamaie - Petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din Pirinei
Tarta cu afine din Pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.